Kuorojen kevät: Juvenalia-kuoro – Deutsch Direkt
Kevätkonsertissaan Juvenalia-kuoro kulkee hartaan hiljaisista hetkistä kultaisten kevätpäivien riemuun.
Kuorojen kevät: Dominante – Virtaa!
Espoolaisen Dominante-kuoron konsertin yhteydessä julkaistaan kuoron uusi levy, jonka sisältö kiertyy viime vuosien juhlien ja tilaussävellysten ympärille.

Katso kaikki tapahtumat

Ajankohtaista

RSS
  • Fiona Boyes on australialainen blueskitaristi, laulaja/lauluntekijä, joka on julkaissut urallaan 13 albumia ja hänet on virallisesti nimetty moninkertaisesti USA:ssa ja Australiassa bluesartistien parhaimmistoon. Nyt Fiona vierailee ensimmäistä kertaa Suomessa ja esiintyy trionsa kanssa 20. toukokuuta Sellosalissa.
  • Sellosalissa kuullaan sunnuntaina 7.5. klo 15 Hetkiä, jalokiviä ja helmiä -konsertti, jossa soi Mozartin Gran Partita viiden muusikon esittämänä. Teos tunnetaan Mozartin puhallinmusiikin suurena monumenttina, mutta tällä kertaa se kuullaan Christian Schwenken sovituksena oboelle, pianolle ja jousitriolle.
  • Kari Peitsamo viettää tänä vuonna 40-vuotistaiteilijajuhlaansa. Boogiekone ei hyydy, eikä vierivä kivi sammaloidu. Sen todistaa hänen alkuvuodesta esittelemänsä uusi rock-yhtye Shöcking Blü, jossa rokkaavat Kari Peitsamon lisäksi Pete Pohjanniemi ja Sakke Koivula. Kokoonpanolta ilmestyi maaliskuun alussa debyyttialbumi ”Enemmän kuin elämä on lempi, enemmän kuin lempi moinen kuolo”. Levyä juhlistavalla kiertueella yhtye saapuu esiintymään 13. toukokuuta Sellosaliin.
  • Astrid Swan yhtyeineen esittää uuden levyn kappaleet 3. toukokuuta Sellosalissa taiteilija Tekla Vályn luomien videoiden, Jere Mönkkösen valotaiteen ja Yat Cheungin puvustuksen maustamana. Esityksessä kuullaan uusien kappaleiden lisäksi musiikkia myös aikaisemmilta levyiltä.
  • Kotimaisen jazzin kärkitrumpetisti Jukka Eskola julkaisee Soul Trio -yhtyeensä kanssa 5. toukokuuta ensimmäisen kokopitkän albuminsa Soul Trio, jota juhlistetaan kotimaan kiertueella toukokuussa. Trion musiikki on rouhean soul-jazzin perinteestä ammentavaa svengaavaa nykyjazzia parhaimmillaan.