Blueskitaristi Fiona Boyes ensimmäistä kertaa Suomeen

4.5.2017 klo 17.08

Fiona Boyes on australialainen blueskitaristi, laulaja/lauluntekijä, joka on julkaissut urallaan 13 albumia ja hänet on virallisesti nimetty moninkertaisesti USA:ssa ja Australiassa bluesartistien parhaimmistoon. Nyt Fiona vierailee ensimmäistä kertaa Suomessa ja esiintyy trionsa kanssa 20. toukokuuta Sellosalissa.

Fiona Boyes on levyttänyt ja esiintynyt keikoilla, festivaaleilla ja kiertueilla yli 25 vuoden ajan ympäri maailmaa. Nyt on käsillä ensimmäinen visiitti Suomeen ja Fiona on siitä innoissaan. ”Tiedän sen verran Suomesta, että teillä on asiantunteva yleisö ja siksi lupaan trioni kanssa tarjota teille hyvän kattauksen monipuolista blues- ja rootsmusiikkia, niin akustista kuin sähköistä.”  Australian ”First Lady of the Blues” on julkaissut 13 levyä ja saavuttanut 5 USA:n Blues Music Award -kunniamainintaa sekä 30 australialaista palkintoa bluesin lisäksi folkin, jazzin ja Americanan sarjoissa. Tänä vuonna Boyes on nimetty USA Blues Music Awards 2017 ehdokkaaksi kahdessa kategoriassa (vuoden akustinen albumi & esiintyjä).

Fiona Boyesin ura alkoi hänen voitettuaan nuorena talenttikilpailun ja pääpalkintona harvinaisen Maton -kitaran. Aluksi hän perusti legendaarisen naisyhtyeen The Mojos, josta tuli Australian bluespiireissä suursuosittu ja viiden julkaistun levyn siivittämänä keikkakalenterit täyttyivät. Nuo levyt ovat tänä päivänä keräilyharvinaisuuksia ja toivon mukaan joku niistä on saatavilla Suomen keikoilla. Vuonna 2003 Fiona voitti International Blues Challenge -tapahtuman Memphisissä ensimmäisenä naisena ja ensimmäisenä Amerikan ulkopuolelta tulevana artistina. Fiona Boyes on monipuolinen muusikko joka hallitsee sekä akustisen että sähkökitaran. Hänen soittonsa on läpileikkaus bluesin historiasta. Mukana on Mississippi Deltan slidekitaraa, New Orleansin barrelhousea, Memphis soulia, klassista Chicagobluesia, Texas-swingiä ja rentoa West Coast bluesia. Uusin julkaisu ”Professin' The Blues” on Fionan taidonnäyte laulunkirjoittamisesta ja kunnianosoitus akustiselle blueskitaralle.

Boyesin perehtyneisyys bluesiin ja rakkaus lajiin antaa erinomaisen taustan uskottavaan ja autenttiseen soittoon ja omien kappaleiden säveltämiseen. Sellosalin konsertissa Fiona tarjoaa yhtyeensä kanssa monipuolisen kattauksen bluesia joka vaihtelee perinteisten akustisten ja modernimpien sähköisten äänimaailmojen välillä.

Fiona Boyes 20. toukokuuta Sellosalissa, liput alkaen 27,50 € ennakkoon Lippupisteestä ja tuntia ennen ovelta.

La 20.5. klo 19
Fiona Boyes (AU)
Liput alkaen 27,50 € Lippupiste. Ovelta 30 €