Jukka Eskola Soul Trio levynjulkaisukiertueella 12.5. Sellosalissa

19.4.2017 klo 16.10

Kotimaisen jazzin kärkitrumpetisti Jukka Eskola julkaisee Soul Trio -yhtyeensä kanssa 5. toukokuuta ensimmäisen kokopitkän albuminsa Soul Trio, jota juhlistetaan kotimaan kiertueella toukokuussa. Trion musiikki on rouhean soul-jazzin perinteestä ammentavaa svengaavaa nykyjazzia parhaimmillaan.

Jukka Eskola lukeutuu Suomen arvostetuimpiin trumpetisteihin ja on tunnettu Soul Trionsa ohella muun muassa Teddy's West Coastersin, Ricky-Tick Big Bandin ja Five Corners Quintetin riveistä, sekä omasta Orquesta Bossa -yhtyeestään. Monipuolinen artisti toimii myös sujuvasti eri lajikentillä; jazzin ohella hänet tunnetaan muun muassa SuomiLOVE, Tanssii tähtien kanssa ja The Voice of Finland -ohjelmien yhtyeen jäsenenä, sekä puhallinsovitusten tekijänä. Hän tekee myös yhteistyötä kotimaisen viihdemaailman suurimpien tähtien kanssa soittaen mm. Elastisen, Vesa-Matti Loirin ja Juha Tapion yhtyeissä.

Eskolan lisäksi Soul Triossa vaikuttaa kotimaisen jazzkentän ykkösurkuriksi tituleerattu Mikko Helevä sekä suvereenista ja svengaavasta rumputyöskentelystään tunnettu Teppo Mäkynen. Trion esiintyessä bassolla vahvistettuna, mukana kokoonpanossa on myös huikean monipuolinen Ville Herrala. Sellosalin konsertissa 12. toukokuuta yhtye saa erikoisvieraakseen legendaarisen Jukka Perkon.

"Soul Trion musiikissa tärkeintä on svengi. Se on ollut tekemisemme ydin alusta alkaen, se svengi ja sielukkuus", Jukka Eskola kertoo uudesta albumista. "Tämän pienen ja tiukan kokoonpanon vahvuuksiin kuuluu myös monipuolinen dynamiikan käyttö, minimalistisista ratkaisuista suuren orkesterin pauhuun. Yhtyeen soundilliset esikuvat tulevat 60-luvulta, mutta Soul Trion musiikista löytyy piirteitä kaikilta vuosikymmeniltä. Olen iloinen ja onnellinen että bändin esikoislevyllä ja kiertueella kuullaan kaikkea tätä, ja tietysti ennen kaikkea mahtavien jazzmuusikoiden sielukasta soittoa!"

Jukka Eskola Soul Trio feat. Jukka Perko nähdään 12. toukokuuta Sellosalissa, liput alkaen 16 € ennakkoon Lippupisteestä ja tuntia ennen ovelta.

Kuuntele:
Jukka Eskola Soul Trio+: Martha's New Moment  
Jukka Eskola Soul Trio: Introducing The Soul Trio

Pe 12.5. klo 19
Jukka Eskola Soul Trio feat. Jukka Perko

Jukka Eskola (trumpetti), Teppo Mäkynen (rummut), Mikko Helevä (urut), Ville Herrala (kontrabasso)

Kesto 2 h, sis. väliajan
Liput alkaen 16 € Lippupiste