Maria Ylipää unelmatrionsa kanssa Sellosalissa

19.2.2018 klo 14.35
2018-02-28_Maria Ylipaa1_k_Juliana Harkki


Monipuolisena näyttelijänä ja laulajana tunnettu upeaääninen Maria Ylipää tarjoaa Sellosalissa unelmatrionsa kanssa kuulijoilleen suuria tunteita ja lennosta vaihtuvia tunnelmia sisältävän konsertin, joka koostuu estradi- ja teatterimusiikin klassikoista sekä sävelletystä suomalaisesta runoudesta. Illan aikana kuullaan mm. chansonia á la Édith Piaf ja Jacques Brel, saksalaista kabareemusiikkia Friedrich Hollaenderin kynästä, suomalaista runoutta Anna-Mari Kähärän säveltämänä sekä otteita Marzi Nymanin Marialle ja Niko Kumpuvaaralle säveltämästä laulusarjasta.

Maria Ylipää erityisesti tunnetaan lukuisista musiikkiteatteri-, elokuva- ja tv-rooleistaan. Hänen viimeisin musikaaliroolinsa oli päärooli Benny Anderssonin ja Björn Ulvaeuksen menestysmusikaalissa Kristina från Duvemåla, jota hän esitti 300 näytöksen verran Helsingissä, Göteborgissa ja Tukholmassa.

Musiikin saralla Maria Ylipää tunnetaan monipuolisena tulkitsijana, joka on kotonaan lavalla niin jazzyhtyeiden ja big bandien kuin sinfoniaorkesterienkin solistina. Hän on tehnyt yhteistyötä mm. Anna-Mari Kähärän, Marzi Nymanin, Emma Salokosken, Jukka Leppilammen, Niko Kumpuvaaran, Jussi Lampelan, Jukka Eskolan, Jaakko Kuusiston, Jiri Kurosen, Jarmo Savolaisen ja Sonny Heinilän kanssa. Vuonna 2014 hän debytoi Savonlinnan Oopperajuhlilla Kullervo-oopperassa Sokean laulajan roolissa.

Maria Ylipää & Ystävät 28. helmikuuta Sellosalissa, liput alkaen 16 €, ennakkoon Lippupisteestä ja tuntia ennen ovelta. Kokoonpano: Maria Ylipää (laulu), Niko Kumpuvaara (haitari), Marzi Nyman (kitara), Ville Herrala (basso)

Ke 28.2. klo 19
Maria Ylipää & Ystävät

Maria Ylipää (laulu), Niko Kumpuvaara (haitari), Marzi Nyman (kitara), Ville Herrala (basso)

Kesto 2 h, sis. väliajan
Liput alkaen 20 € + toimitusmaksu, Lippupiste