Bluesrock-laulaja Annika Andersson keikalle Sellosaliin

14.8.2019 klo 15.00

2019-09-06_Annika-Andersson-Boiling-Blues-band_640x360

Annika Anderssonia pidetään ensimmäisenä aitona naispuolisena bluesrock-laulajana Suomessa. Hän aloitti uransa vain 14-vuotiaana Dead End 5 -yhtyeen etulinjassa 70-luvulla. Jo varhain kävi selväksi, että neljän oktaavin äänialan ja oman sielukkaan soundin omaava laulaja oli poikkeuksellinen lahjakkuus. Dead End 5 loi omaperäisellä, vahvasti bluesrockiin pohjautuvalla, tyylillään vankan aseman 70-luvun alkupuolen suomalaisen rockin kentässä. Yhtyettä kuvattiin lehdistössä niin suomalaisen hevin ja kuin jopa punkin esiasteeksi. He olivat paljon aikaansa edellä, yhdistämällä soundinsa huomiota herättäviin esityksiin, missä keskiössä oli Annikan ääni ja lavasäteily.

Neljän singlen ja kahden täysimittaisen albumin siivittämänä bändi teki satoja keikkoja ympäri Suomea, esiintyen samalla lavalla muun muassa Dr. Feelgoodin ja Deep Purplen kanssa. Festivaalien ensimmäinen kultakausi tarjosi mahdollisuuksia esiintyä myös kymmentuhatpäisille yleisöille. Suosio oli kovaa ja Annika valittiin Suomen parhaaksi Rock-laulajaksi vuonna 1976. Dead End 5 -yhtyeen lopetettua toimintansa Annika levytti sooloalbumin ja jatkoi uraansa suomalaisen popmusiikin ympyröissä, tehden yhteistyötä muun muassa Dannyn, Freemanin ja muiden nimiartistien kanssa.

Nyt paluun tehnyt Bluesrockin kuningatar on julkaissut uuden albuminsa ”Reborn”, jolla kuuluu puolen vuosisadan kokemus ’sydänverellä tulkittuna’. Erinomaisia arvioita kansainvälisesti saaneella levyllä kuullaan Buck Jonesin Annikalle henkilökohtaisesti kirjoittamia uusia kappaleita, yhdessä muutaman 70’s klassikon kanssa. Suomalaisen rockabillyn legendoihin kuuluvaa Jonesia pidetään eräänä suomalaisen roots-scenen parhaimmista biisinikkareista.

Annikan The Boiling Blues Band -kokoonpanossa soittavat pohjoismaisen bluesin ruotsalaiset tulevaisuuden toivot: Johan Östergård (kitara), Morgan Korsmoe (basso) ja Ola Göransson (rummut)


Annika Andersson & The Boiling Blues Band keikalla 6. syyskuuta Sellosalissa, liput alkaen 20 €, ennakkoon Lippupisteestä ja tuntia ennen ovelta.