Bravo!-festivaali tarjoaa lapsille ja nuorille esittävän taiteen helmiä

2.3.2020 klo 13.10

Bravo MIS

(kuva: Don Gnu: Men in Sandals: All night long)

Kansainvälinen esittävän taiteen festivaali Bravo! valloittaa pääkaupunkiseudun maaliskuussa. Festivaalin ohjelmistossa nähdään kahdeksan kansainvälistä esitystä Meksikosta, Puolasta, Ruotsista, Tanskasta, Iso-Britanniasta sekä lisäksi yksi suomalais-korealainen kantaesitys. Esitykset ja runsas oheisohjelmisto valtaavat pääkaupunkiseudun kulttuuritalot 14.-22.3.2020. Ohjelmistossa on tanssia, sirkusta sekä fyysistä ja osallistavaa teatteria. Esityksiä on tarjolla vauvoista teini-ikäisiin lähes 60 esityskerralla.
 
Festivaalin avajaisia vietetään kirjasto Oodissa 14.3. klo 13-16

Bravo!-festivaalin avajaisissa nähdään otteita Kompani Giraffin sekä Kalle Lehdon ja Yun Pubitin festivaaliesityksistä, lasten ja nuorten esittämiä tanssi- ja sirkusesityksiä sekä Rauhatäti ja räpryhmä Biolapset. Avajaiset juontaa Hanna Terävän Maija-klovni ja avaa Nasima Razmyar. Esitysten lisäksi on naamio-, sirkus- ja paperileikkityöpajat.
 
Syntymän ihmeitä, villasukkamiehiä ja rakettimatkoja avaruuteen!

Festivaalin esitysten teemoissa korostuvat ystävyys, inhimillisyys ja erilaisuuden hyväksyminen. Älylaitteiden aikakaudella esittävä taide tarjoaa lapsille ja nuorille empatian ja läsnäolon kokemuksia sekä mielikuvitusta ruokkivaa tekemistä. Runsaan viikon aikana festivaaliohjelmistosta pääsee nauttimaan Helsingissä, Espoossa, Vantaalla ja Kauniaisissa. Festivaalin oheisohjelmassa on suomalaisia lapsille ja nuorille suunnattuja esityksiä, perhepäiviä sekä työpajoja.

Pääohjelmisto:
•    Palkitun ruotsalaisen Claire Parsons Co:n esitys Gräs saa mielikuvituksen valloilleen tanssia, nukketeatteria ja sirkusta yhdistävässä koko perheen esityksessä.
•    Meksikolainen Teatro Al Vacio tuo festivaalille kaksi esitystä eri ikäryhmille. Cerca on lämminhenkinen sanaton tarina elämästä ja ystävyydestä yli 3-vuotiaille. Pulsar tuo puupaloista koostuvan muuttuvan maiseman alle 3-vuotiaille.
•    Tanskalainen fyysisen teatterin ryhmä Don Gnu tuo festivaalille Men in Sandals -trilogian päätösosan yli 11-vuotiaille. M.I.S. - Natten Lang tutkii modernin miehisyyden kuvaa hurjien lavatemppujen, raa'an fyysisyyden ja slapstick-komiikan voimin.
•    Puolalaisen Children's Art Centre in Poznan:in vauvoille ja taaperoille suunnattu taianomainen tanssiteos Blisko käsittelee toisista välittämistä. Esityksessä etsitään toinen toisensa sisään kätkeytyviä tarinoita yhdessä yleisön kanssa.
•    Sirkustaiteilija Kalle Lehdon ja korealaisen miimikon Yun Pubitin yhteisteos An nyong käsittelee erilaisuutta humoristisesti mimiikan, jongleerauksen ja akrobatian keinoin.
•    Brittiläisen A Line Art -ryhmän kanssa pääsee harjoittelemaan astronautin taitoja, värittämään oman rakettinsa ja suuntaamaan tarinankerronnan ja musiikin siivittämälle rakettimatkalle avaruuteen.
•    Kompani Giraffin Tvärslöjd-sirkusesitys tuo huikeaa taituruutta akrobatian ja taikuuden keinoin. Esitys sopii koko perheelle 3-vuotiaista ylöspäin.
 

Sellosalissa nähdään seuraavat Bravo-esitykset:

ti 17.3. klo 10 ja 12
Don Gnu (DK): Men in Sandals: All night long

– esitys ala- ja yläkouluille
liput 7 € (+ toim.maksu alk. 1 €), Lippu.fi
 

ke 18.3. klo 10 <-- PERUTTU!
Teatro al Vacio (MEX): Cerca

– sanaton esitys päivähoitoikäisille


Bravo!-festivaali järjestetään 11. kerran yhteistyössä lasten ja nuorten teatterijärjestö Assitej:n sekä pääkaupunkiseudun kaupunkien kulttuuritoimien ja muiden yhteistyötahojen kanssa.

Lisätiedot: Tuottaja Riikka Siirala riikka.siirala@assitejfi.org, +358 50 3375927
Aikataulut, lisätiedot esityksistä ja esityspaikat: www.bravofestivaali.fi
 


Aihealue:
  • Teatteri, 
  • Kulttuuri, 
  • Tanssi
Alue:
  • Leppävaara