Clifters tekee toivotun paluun keikkalavoille

8.2.2020 klo 16.55


Clifters3

Clifters tekee toivotun paluun keikkalavoille


Clifters on taas IN, ja sen tarina saa jatkoa, kun takavuosien suosikkiyhtye palaa takaisin keikkalavoille esiintymällä 26. helmikuuta Sellosalissa.

Vuonna 1979 perustettu Clifters otti musiikkiinsa vahvoja vaikutteita 60-luvulta, ja Jaana Rinteen nerokkailla sanoituksilla maustettu yhtyeen tuotanto on edelleen iso osa monien suomalaisten elämän ääniraitaa.

Cliftersin ensimmäinen albumi Kuningas julkaistiin vuonna 1987.  Seuraavana vuonna ilmestynyt Kuningatar -albumi valittiin jo vuoden levyksi ja lopullinen läpimurto syntyi Sexi on in (1989) -levyn myötä. Levyn hittejä olivat mm. kappaleet ”Elekieltä”, ”Leikkikalu” ja ”Angelica”. Menestys jatkui vielä vahvana albumien Humala on jumala (1990), Sormus (1991) ja Pirun kaunis nainen (1992) myötä.

Musiikkia syntyi vielä myös 2000-luvulla, mutta aktiivisen keikkakauden jälkeen Cliftersin johtohahmot Jiri Nikkinen ja Ari ”Luri” Luokkala keskittyivät enemmän omiin soolouriinsa ja yhteinen bändi siirtyi ansaitulle tauolle. Clifters on julkaissut uransa aikana kahdeksan studioalbumia ja neljä kokoelmalevyä.

Nyt yhtyeen tarina saa jatkoa, kun Clifters palaa tänä vuonna pitkän tauon jälkeen esiintymislavoille. Sellosalin konsertissa 26. helmikuuta kuullaan kaikki klassikot, ja myös yllätyksiä on luvassa harvemmin kuullun materiaalin muodossa.

Cliftersin kokoonpano on:
Jiri Nikkinen (kitara, laulu)
Ari "Luri" Luokkala (basso)
Hansu Saarinen (saksofoni, kosketinsoittimet)
Jussi Nikula (rummut)


Clifters esiintyy 26. helmikuuta Sellosalissa, liput 29,50 € + toimitusmaksu (alk. 1 €), ennakkoon Lippupisteestä ja tuntia ennen ovelta.

ke 26.2.2020 klo 19.00
Clifters - The Story