Eläinten karnevaali

Elainten karnevaali

Su 25.8. klo 18

”Ihmiskunta tukehduttaa valaat muovipusseihin, ja muuttaa koralliriutat kaatopaikoiksi. Jos meri olisi akvaario, me ehkä siivoaisimme sen. Ilman sinistä ei ole vihreää. Ilman vettä, ei elämää.”

Eläinten karnevaali piirtää ravistavan kuvan nykyihmisen luonto- ja eläinsuhteesta. Yhteistyössä ympäristöjärjestö Greenpeacen ja lausuja Mirjami Heikkisen kanssa toteutettu esitys asettaa Camille Saint-Saënsin 1800-luvulla säveltämän rakastetun fantasiasarjan uudenlaiseen kontekstiin.

Teoksessa Pekka Kuusiston ja muiden eturivin solistien tulkitsema musiikki muodostaa herättelevän vuoropuhelun ihmisen tuhoja kuvaavan video- ja tekstimateriaalin kanssa. Alun perin koko perheelle suunnattu kepeä eläinsävellys saa 2000-luvulla muodon, joka ei sovi lapsille tai herkkäaistisille.

Ensi-iltansa Meidän festivaalilla kesällä 2018 saanut teos palaa Juhlaviikoille uudistettuna versiona.

Lukija: Mirjami Heikkinen
Muusikot: Markus Hohti, Emil Holmström, Atte Kilpeläinen, Kari Kriikku, Pekka Kuusisto, Eriikka Maalismaa, Heikki Parviainen, Heljä Räty, Kati Salovaara ja Mirka Viitala.
Tekstit: Greenpeace & Laura Gustafsson


Eläinten karnevaali -konsertin muu ohjelma:
Outi Tarkiainen: Soai Vácciiga Buohtalaga (He kävelivät rinnan) viululle ja sopraanolle (Tuuli Lindeberg, sopraano ja Pekka Kuusisto, viulu)
Riikka Talvitie: Luonnonoikku viululle ja elektroniikalle (Eriikka Maalismaa, viulu)
Missy Mazzoli: Dissolve, O my heart sooloviululle (Pekka Kuusisto, viulu)
 

Kesto 1 h, ei väliaikaa
Suositusikäraja 13 v
Liput 35/32/22,50 € + toimitusmaksu (alk. 1 €), Ticketmaster


Konsertti on osa Helsingin juhlaviikkojen ohjelmaa.
 

Aihealue:
  • Musiikki, 
  • Kulttuuri
Alue:
  • Leppävaara