Espoo-päivä: Lavarunousilta

2018-08-24-_Espoo-päivä_lavarunous_640x360

Pe 24.8 klo 18

Lavalla omien runojen esittäminen stand up -komiikan tapaan on hiljattain Suomessakin suuren yleisön löytämä ilmiö. Espoo-päivänä perjantaina 24.8. sanataide rantautuu Sellosalin lämpiöön! Osaa esityksistä rytmittää myös musiikki.

Ohjelma:
Nihkee Akka 
Juho Nieminen 
Sitoi 
ARTMAN (M. A. Numminen + Arttu Seppänen) 

Tilaisuuden itseoikeutettuna isäntänä kuullaan lavarunouden sanomaa Suomessa pitkään esille tuonut MC Harri Hertell.

Tapahtuman lopussa yleisö voi osallistua omilla Espoo aiheisilla runoilla open mic -osiossa! Jokaisella open mic -esiintyjällä on noin viisi minuuttia aikaa esittää omaa materiaaliaan. Aikaisempi esiintymiskokemus ei ole välttämätöntä. Mukaan mahtuu 6 ensimmäisenä ilmoittautunutta! Ilmoittautumiset otsikolla "Espoo talks": harri.hertell@gmail.com.

Kesto 2h
Tapahtuma on ikärajaton ja on osa Espoo-päivän ohjelmaa
Sellosalin lämpiö, vapaa pääsy

HUOM! Ilmaislippuja voi varata 1.8. klo 9.00 alkaen (maks. 2 lippua/asiakas) Lippupisteen verkkokaupasta. Lippuja voi myös lunastaa Sellosalista lipunmyynnin ollessa auki saman viikon edeltävien tapahtumien yhteydessä.
Vapautamme lunastamattomat paikat eteenpäin tilaisuuden alkaessa.


Esiintyjistä:

ARTMAN Rock ja runous -showssa M.A. Numminen esittää 2000-luvun tuotantoaan yhdessä Arttu Seppäsen alias DJ This Charming Manin kanssa. Yksi kansainvälistäkin menestystä saavuttanut rockruno on Dägä Dägä, jota MAN-mies on vuosikymmeniä esittänyt myös ruotsiksi, saksaksi ja englanniksi. Muutama laulukin on mukana, esimerkiksi Älä Peräänny!, joka edustaa ohjelmiston krautrock-osuutta. Kaksikko on tehnyt monta loppuunmyytyä esiintymistä Artun elektronisen koneiston säestäessä M.A.:n lausuntaa ja laulua.

Juho Nieminen on lavarunouden veteraani, joka on julkaissut neljä kirjaa ja esiintynyt yli 50 paikkakunnalla. Poetry Slam -mestaruuden hän on Helsingissä voittanut vuosina 2004, 2007, 2009 ja 2010. Tällä hetkellä hän kirjoittaa romaania, joka perustuu Kevätpörriäiseen.

Jonna Nummela on lavarunoilija ja kirjoittaja, joka esiintyy taiteilijanimellä Nihkee Akka. Nummelan työssä keskeistä on huumori ja normikriittisyys. Queer-henkiset esitykset yhdistelevät runoutta, stand up -komiikkaa, dragia, esitystaidetta ja klovneriaa. Ensi kesänä Nihkee Akka nähdään mm. Fringe-festivaaleilla Lontoossa.

SITOI on rap-artisti, jonka musiikissa kietoutuu yhteen rujo ja kaunis. Hänen lyriikkansa kumpuavat herkkyyden, ruumiillisuuden sekä sosiaalisten suhteiden ja -ilmiöiden tarkastelusta. Lopputuotteena syntyy komplekseja kielikuvia pursuavaa aikalaiskerrontaa. Tummanpuhuvissa taustoissa kuuluu vaikutteita brittiläisestä elektronisesta musiikista ja Portisheadin kaltaisesta Trip-Hopista.
 

 

Aihealue:
  • Musiikki, 
  • Kulttuuri
Alue:
  • Leppävaara