Frigg, Johanna Försti ja Timo Rautiainen joulukonserttikiertueella Sellosaliin

6.11.2019 klo 15.53

Friggin folkkijoulu


Kotimaisen kansanmusiikin superyhtye Friggin viime vuonna aloittama uusi joulukonserttiperinne saa toivottua jatkoa, kun yhtye saapuu konsertoimaan tunnelmalliseen Sellosaliin 4. joulukuuta. Viime jouluna yhtye liikutti ja herätti hurmosta Helsingistä Rovaniemelle ja valloitti yleisön sydämet lämpimällä ja sävykkäällä esiintymisellään.

Friggin rinnalla loistavilla solisteilla Johanna Förstillä ja Timo Rautiaisella on vahva side kansanmusiikkiin, ja lavalla heidät nähdäänkin mandoliinin ja viulun varressa Friggin taitavan muusikkorivistön rinnalla.

Ohjelmistossa korostuu vanhan ajan aito ja maanläheinen joulu sekä kaikki ne tunnelmat, joita muusikoiden kotoisiin, kansanmusiikin täyteisiin joulumuistoihin liittyy. Illan aikana kuullaankin koko kansan rakastamia joululauluja kuten Tonttu, Marian poika ja Joulukirkkoon, jotka muotoutuvat uudelleen Friggin sovituksissa. Näiden tuttujen laulujen rinnalla kuullaan erityisesti Folkkijoulua varten Friggin jäsenten säveltämiä joululauluja kuten Salmelan luihu ja Sauna jouluksi. Tämän vuoden kiertuetta varten on myös tehty aivan uusia lauluja.

Riehakkaana livebändinä tunnetun Friggin huippuunsa hiottu yhteissoitto ryyditettynä pirskahtelevalla ja humoristisella live-energialla on tehnyt vaikutuksen kuulijoihin ympäri maailmaa. Lukemattomien ulkomaan kiertueiden vuoksi yhtyeen Suomen esiintymiset ovatkin olleet harvinaista herkkua. Frigg on julkaissut olemassaolonsa aikana yhdeksän levyä, joista viimeisin on ensimmäistä Folkkijoulu-kiertuetta varten valmistunut Joululaulut. Syksyn ja joulukiertueen myötä Frigg suuntaa kohti 20-vuotisjuhlavuottaan, jolloin luvassa on muun muassa konsertteja maamme johtavien sinfonia- ja kaupunginorkestereiden solistina.


Johanna Försti tunnetaan ennen kaikkea Tanssii Tähtien Kanssa -orkesterin laulajana, Jo Stance -yhtyeen räväkkänä solistina sekä 2016 Tähdet tähdet -ohjelman tähtikilpailijana. Kansanmusiikki näkyy kuitenkin vahvasti hänen musiikillisessa taustassaan.

Timo Rautiainen on muusikko ja näyttelijä, joka tunnetaan parhaiten Timo Rautiainen & Trio Niskalaukaus -yhtyeen laulajana ja kitaristina. Soolouransa myötä Rautiainen on tehnyt aluevaltauksen myös kansanmusiikin pariin; vaikutteet kuuluvat Rautiaisen ohjelmistossa tarkoin valittuina suomalaisen kansanmusiikin helminä mutta myös hänen omana tuotantonaan.


Friggin Folkkijoulu -joulukonsertti 4. joulukuuta Sellosalissa, liput alkaen 28/25 €, ennakkoon Lippupisteestä ja tuntia ennen ovelta.


To 4.12. klo 19
Friggin Folkkijoulu vierainaan Johanna Försti ja Timo Rautiainen