Friggin Folkkijoulu vierainaan Johanna Försti ja Timo Rautiainen

2019-12-04_Friggin-folkkijoulu_640x360

Ke 4.12. klo 19

Kotimaisen kansanmusiikin superyhtye Frigg lähtee jälleen joulukiertueelle laulusolisteinaan Johanna Försti ja Timo Rautiainen. Viime vuonna aloitettu uusi joulukonserttiperinne liikutti ja herätti hurmosta Helsingistä Rovaniemelle saaden nyt odotettua jatkoa.

Sellosalissa kuullaan koko kansan rakastamia joululauluja kuten Tonttu, Marian poika ja Joulukirkkoon, jotka muotoutuvat uudelleen Friggin sovituksissa. Näiden tuttujen laulujen rinnalla kuullaan erityisesti Folkkijoulua varten Friggin jäsenten säveltämiä joululauluja kuten Salmelan luihu ja Sauna jouluksi. Tämän vuoden kiertuetta varten tullaan tekemään myös aivan uusia lauluja.

Riehakkaana livebändinä tunnetun Friggin huippuunsa hiottu yhteissoitto ryyditettynä pirskahtelevalla ja humoristisella live-energialla on tehnyt vaikutuksen kuulijoihin ympäri maailmaa. Yhtyeellä on vyöllään lukemattomien Euroopan kiertueiden lisäksi myös yhdeksän Pohjois-Amerikan kiertuetta. Mittavaan kiertuekarttaan ovat kuuluneet monet tunnetut festivaalit kuten Celtic Connections, WOMADelaide, Rainforest World Music Festival ja Cambridge Folk Festival. Frigg on julkaissut olemassaolonsa aikana yhdeksän levyä, joista viimeisin on kiertuetta varten valmistunut Joululaulut.

Johanna Försti tunnetaan ennen kaikkea Tanssii Tähtien Kanssa -orkesterin laulajana, Jo Stance -yhtyeen räväkkänä solistina sekä 2016 Tähdet tähdet -ohjelman tähtikilpailijana. Kansanmusiikki näkyy kuitenkin vahvasti hänen taustassaan: Försti aloitti musiikkiopinnot 10-vuotiaana soittimenaan viulu sekä opiskeli Kaustisen musiikkilukiossa ja myöhemmin Jyväskylän yliopistossa musiikkikasvatuksen laitoksella.  Lisäksi Kaustisen kansanmusiikkijuhlat on myöntänyt hänen äidilleen Kaisu Förstille Mestaripelimanni-arvonimen.

Timo Rautiainen on muusikko ja näyttelijä, joka tunnetaan parhaiten Timo Rautiainen & Trio Niskalaukaus -yhtyeen laulajana ja kitaristina. Soolouransa myötä Rautiainen on tehnyt aluevaltauksen myös kansanmusiikin pariin, jota hän opiskeli Kaustisella Ala-Könni -kansanmusiikkilinjalla 2012-2013. Vaikutteet kuuluvat Rautiaisen ohjelmistossa tarkoin valittuina suomalaisen kansanmusiikin helminä mutta myös hänen omana tuotantonaan.
 

Kesto 2 h, sis. väliajan
Liput 28/25 € + toimitusmaksu (alk. 1 €), lippu.fi
 

Aihealue:
  • Musiikki, 
  • Kulttuuri
Alue:
  • Leppävaara