Iikka Kiven stand up –show Spede on kuollut nähdään Sellosalissa

11.2.2020 klo 11.30

2020-02-20_ iikka_kivi_ spede _ on_kuollut_640x360

Naurun tasapainosta ja Noin viikon uutisista tuttu stand up -koomikko Iikka Kivi teki syksyllä 2019 uransa ensimmäisen stand up -soolokiertueen. Mahtavan suosion saanut kiertue jatkuu keväällä 2020 ja saapuu Sellosaliin torstaina 20.2.

Esitys on paitsi henkilökohtainen matka Kiven elämään, myös katsaus 2000-luvun yhteiskunnan muutoksiin. Samaistuttavassa juttutuokiossa pohditaan, mihin katosi 2000-luvun optimismi, jolloin Nokia oli nousussa, Suomi pärjäsi rallissa ja kaikki oli niin turvallisesti ja hyvin. Esityksessä Kivi uskaltaa sukeltaa myös aiheisiin, joita ei yleensä stand up –lavoilla käsitellä.

"Aika oli vihdoin kypsä, että uskalsin tarttua myös hieman traagisempiin aiheisiin. Koin olevani siihen koomikkona tarpeeksi kokenut. Yleisöä ei saa käyttää terapeuttina, joten piti olla itse sujut tapahtuneiden kanssa, jotta omia kokemuksiaan voi ammentaa stand up –lavalla", Kivi kertoo.

Spede on kuollut - stand up –show, käsittelee lähihistoriaa ja elämän käännekohtia viiltävän hauskasti, pelottoman avoimesti ja tarkan tunnistettavasti, herättäen katsojissa naurun lisäksi myös muita tunteita.

"Esitysten jälkeen todella moni on halunnut vain halata, kiittää ja kertoa, miten ovat saaneet esityksestä voimaa itselleen. Eipä siitä palaute juuri parane. Eräs katsoja jopa melkein ärähti, kun oli itkenyt keikan aikana tosi paljon, mutta sanoi sen kuitenkin olevan lopulta hyvä juttu", Iikka jatkaa.

Stand up koomikon urasta tuttu Iikka Kivi on myös toiminut käsikirjoittajana mm. seuraavissa ohjelmissa: YleLeaks, Noin viikon uutiset, Noin viikon studio, Naurun tasapaino, Hyvä ja huonot uutiset sekä Eränkävijät. 
___________________________________________________________________________

Torstai 20.2. klo 19
Iikka Kivi – Spede on kuollut stand up –show

 


Aihealue:
  • Teatteri, 
  • Kulttuuri
Alue:
  • Leppävaara