Iltapäiväelokuva: Tove (PERUTTU)

 Tove.

 

Elokuvan esitys on valitettavasti peruttu. Tilalla nähdään Pedro Almodóvarin Kärsimys ja kunnia.

***

Ti 21.9.2021 klo 13.30

Helsinki, 1945. Sodan päättyminen antaa taidemaalari Tove Janssonille taiteellista ja sosiaalista vapautta. Hänen epäsovinnainen elämäntapansa - nykytaide, huimaavat juhlat ja avoin suhde naimisissa olevan poliitikon kanssa - eivät ole kuvanveistäjäisän mieleen. Toven vapaudenkaipuu joutuu koetukselle, kun hän tapaa teatterijohtaja Vivica Bandlerin. Rakkaus Vivicaa kohdaan on sähköistävää ja kaikennielevää, mutta Tove alkaa ymmärtää, että hänen tulisi saada sille vastakaikua.

Kun Tove kamppailee tunteidensa kanssa, hänen uransa saa yllättävän käänteen. Toven taiteelliset unelmat liittyvät maalauksiin, mutta yhtäkkiä sivuprojektina alkaneet työt alkavat elää omaa elämäänsä. Ne ovat melankolisia, vangitsevia tarinoita, joita Tove kertoi pelokkaille lapsille pommisuojissa. Muumien seikkailut saivat vaikutteita Toven omasta elämästä, ja ne tuovat hänelle kansainvälistä tunnettuutta sekä taloudellisen riippumattomuuden. Päivittäinen sarjakuva, teatterinäytelmä ja muumien tarinat ihastuttavat ympäri maailmaa.

Kun Tove alkaa löytää taiteilijan identiteettinsä, hänen täytyy samalla löytää itsensä - mutta rakkaus Vivicaa kohtaan on todellisen vapauden tiellä.

Tove on vangitseva draama maailmankuulun taiteilijan luovasta energiasta sekä identiteetin ja vapauden etsinnästä.

Ohjaus: Zaida Bergroth, Suomi 2020
Pääosissa: Alma Pöysti, Krista Kosonen, Shanti Roney
Ikäraja: K12
Kesto: 1 h 55 min
Kieli: ruotsi, tekstitys: suomi

Vapaa pääsy. Paikat täytetään saapumisjärjestyksessä. Sellosalin ovet avataan 30 min ennen esityksen alkua.
 

 

Aihealue:
  • Kulttuuri, 
  • Elokuva
Alue:
  • Leppävaara