Usein kysytyt kysymykset

1. Minkälainen Sellosalin katsomo on?

Sellosalissa on nouseva katsomo, jonka rivit 1-3 ovat lattiatasolla, n. 60 cm matalammalla kuin esiintymislava. Rivit 1, 2 ja 17 ovat irtotuoleja.

* * *

2. Kuinka monta sisäänkäyntiä Sellosaliin on?

Yleisön sisäänpääsy Sellosalin aulaan ja lämpiöön on pääovista, jotka sijaitsevat Soittoniekanaukiolla. Sisälle saliin pääsee aulasta tai yläkerran kahdesta ovesta. Aulahenkilökunta kuuluttaa, milloin mitkäkin ovet ovat käytettävissä.

* * *

3. Pääseekö hissillä sisään suoraan parkkihallista?

Parkkihallista ei ole suoraa pääsyä Sellosalin tiloihin. Parkkihallista pääsee Sellosalin edustalla olevalle Soittoniekanaukiolle, jos käyttää Sellon kirjaston hissiä, jää pois 2. kerroksessa ja astuu ulos aulasta. Toinen hissireitti kulkee elokuvateatteri Finnkinon aulaan, jota suositellaan käytettävän tapahtumien jälkeen, koska se on pidempään auki yleisölle.

* * *

4. Onko Sellosalin akustiikka hyvä kaikkialle salissa? Entä kuinka kovalla musiikki soi?

Sellosalin akustiikka ja näkyvyys on suunniteltu niin, että kaikilta paikoilta voi nähdä ja kuulla esityksen erinomaisesti. Klassisen musiikin konserteissa musiikkia harvemmin vahvistetaan sähköisesti. Rytmimusiikkikonserteissa musiikki pääsääntöisesti vahvistetaan ja äänenvoimakkuuden taso riippuu artistista ja miksaajasta. Sellosali tarkkailee konserttien desibelirajoja. Aulassa jaetaan ilmaisia korvatulppia, mikäli äänenvoimakkuus on kovempi.

* * *

​5. Pitääkö lapselle (esim. 3-vuotias) ostaa erikseen lippu, vai saako olla liputta ja sylissä?

Pääsääntöisesti lapsi, joka ei osaa itse vielä istua tuolilla (alle 1,5-vuotias) ei tarvitse omaa paikkalippua. Tällöin hän voi istua huoltajansa sylissä. Kaikille yli 1,5-vuotiaille on ostettava oma paikkalippu.

* * *

6. Mihin esityksiin Kaikukortti käy?

Kaikukortin piiriin kuuluvat konsertit vaihtuvat aina kevät- ja syyskauden alussa. Ne listataan Sellosalin nettisivujen Info-sivujen Saavutettavuus ja esteettömyys -osiossa. Nettisivuilla tapahtumien lipunmyyntitietojen kohdalla lukee ”Kaikukortti-tapahtuma”. Tapahtumalistaukseen tulee näkyviin kaikki Kaikukortti-tapahtumat, kun hakusana-kenttään kirjoittaa ”Kaikukortti”.

* * *

7. Millaisia pyörätuolipaikkoja Sellosalissa on?

Sellosalin pyörätuolipaikat ovat irtotuoliriveillä. Pyörätuoleille soveltuvat rivin 1 paikat 1-21.

* * *

8. Onko saattajan lippu ilmainen/edullisempi vain pyörätuolihenkilön saattajalle vai myös esimerkiksi sokean saattajalle? 

Saattajan lippu on maksuton (pl. 1,50 € tulostusmaksu) ja se on syytä ostaa samaan aikaan pyörätuoliasiakkaan/näkövammaisen asiakkaan lipun kanssa, jos halutaan vierekkäiset paikat.

* * *

9. Mikäli esitys on loppuunmyyty, voinko tiedustella tai jonottaa jostain peruutuspaikkoja? 

Lippuja saattaa vapautua myyntiin yleensä tapahtumapäivänä ennen ovilipunmyynnin aukeamista, jolloin ne tulevat myös verkkokauppaan myyntiin. Lippuja voi tiedustella Sellosalista konserttipäivänä. Mahdolliset vapautuvat paikat selviävät yleensä pari tuntia ennen konserttia. Peruutuspaikkoihin ei ole jonotusta, mutta pyrimme ilmoittamaan tiedustelijoille lippujen vapautumisesta, mikäli mahdollista.

* * *

10. Jos tapahtuma on peruuntunut ja se uusiutuu myöhemmin, kelpaavatko samat, aiemmalla päiväyksellä ostetut liput sellaisenaan pääsylipuiksi?

Kyllä, ellei toisin mainita.

* * *

11. Onko narikkamaksuista luovuttu kokonaan?

Sellosalin tapahtumissa ei pääsääntöisesti ole narikkamaksua. Jos jossakin tilaisuudessa on normaalista poiketen narikkamaksu, siitä kerrotaan kaikissa kanavissa.

* * * 

12. Mitkä ovat Sellosalin tapahtumien ikärajat?

Sellosalissa järjestettävät tapahtumat ovat ikärajattomia, mikäli tilaisuustiedoissa ei ole toisin mainittu. Lastenesitysten tiedoissa on pääsääntöisesti aina suositusikä kerrottuna. Elokuvien ikärajat perustuvat kuvaohjelmalakiin ja ne ovat ehdottomia.


Mikäli et löytänyt tältä sivulta vastausta kysymykseesi, ota yhteyttä: sellosali(at)espoo.fi tai puh. 050 494 6833