Intian ihmeet valloittavat Sellosalin lauantaina 23.2.

4.2.2019 klo 14.39

2019-02-23_Shava_640x360

Sellosalissa tarjoillaan helmikuussa Intian ihmeitä. Päivä on osa Espoon kulttuuritalojen värikästä Kulttuurimaistiaiset-tapahtumasarjaa, joka tarjoaa upeita elokuvia, sykähdyttävää musiikkia ja maistuvia herkkuja eri puolilta maailmaa.

Intian ihmeet tapahtumapäivän avaa ilmainen näytös Ritesh Batran elokuvasta The Lunchbox (Intia/Ranska/Saksa/Yhdysvallat, 2013). Kaunis ja persoonallinen esikoisteos on mainio intialaisen elämän kuvaus. Sadunomainen tarina ei tyydy helppoihin ratkaisuihin. Elokuvan sydämessä sykkii karismaattinen Irrfan Khan, joka hallitsee kohtauksia vähäeleisellä mutta itsevarmalla otteella.

Elokuvanäytöksen jälkeen on tauon aikana lipunostajille tarjolla intialaisia suolaisia sekä makeita ruokapaloja Sellosalin lämpiössä.

Värikäs päivä jatkuu Sellosalissa Shava-orkesterin riemukkaiden rytmien tahdissa. Shava on yhtä kuin viisi stadilaista jannua, jotka päättivät perustaa bändin. Stoori on aivan tavallinen, paitsi että tyylilajina on bhangra. Bhangra on vilkkaan energinen intialainen tanssimusiikin genre, jonka juuret ovat syvällä Punjabin maaseudulla Pohjois-Intiassa. Shava on luonut oman versionsa tästä samanaikaisesti ikiaikaisesta ja modernista perinteestä: Yhtyeen suomibhangra on uuden vuosituhannen globaalia kansanmusiikkia, jonka juuret ovat kotiseudulla Itä-Helsingissä mutta latva syleilee koko maailmaa. Kun rumpu alkaa soida, on pakko tanssia! Shava on soittanut Suomessa isoilla ja pienillä areenoilla sekä useimmilla merkittävillä festivaaleilla Kaustiselta Provinssirockiin. Kotimaan lisäksi bändi on soittanut kahdessatoista maassa ja tehnyt keikkaa Azerbaijanista Manhattanille ja Punjabista Islantiin.

Intia-teemaisen päivän päättää klo 18.00 esitettävä ilmaisnäytös elokuvasta Dangal (Intia, 2016). Nitesh Tiwarin ohjaamaassa tarinassa seurataan entisen painijan ja hänen kahden tyttären elämää. Perheenä he ponnistelevat kohti kunniaa kansainyhteisön kilpailuissa kohdaten samalla yhteiskunnallista sortoa.

Tapahtuma järjestetään yhteistyössä Suomi-Intia-Seuran kanssa.

Intian ihmeet Sellosalissa lauantaina 23. helmikuuta.
Liput konserttiin 16 € (sis. ruokamaistiaiset) + toimitusmaksu (alk. 1 €), Lippupisteestä ja tuntia ennen ovelta.

Molempiin elokuviin on vapaa pääsy. Paikat täytetään saapumisjärjestyksessä.

La 23.2. klo 13
Kulttuurimaistiaiset: Intian ihmeet


Ilmaiset elokuvanäytökset The Lunchbox klo 13.00 ja Dangal klo 18.00
Lipunostajille ruokamaistiaiset klo 14.30 ja Shava -orkesterin konsertti klo 15.30.

Shava: Kiureli Sammallahti (laulu, koskettimet), Valtteri Bruun (kitara, räppi),  Lauri Salokoski (basso, laulu), Mikko Arlin (rummut), Sami Rönkä (dhol, tabla)

Liput konserttiin (sis. ruokamaistiaiset) 16 € + toimitusmaksu (alk. 1 €), lippu.fi


Aihealue:
  • Musiikki, 
  • Kulttuuri, 
  • Elokuva
Alue:
  • Leppävaara