Joose Keskitalo

2019-05-09_JooseKeskitalo

To 9.5. klo 19

Sellosalin lämpiössä tarjoillaan kevään aikana intiimejä klubikeikkoja!

Joose Keskitalon uusi albumi ”En lähde surussa” ilmestyy 11.1.2019. Kaikki Joose Keskitalon levyt tarjoavat aina jonkin uuden, tuoreen temaattisen ja musiikillisen perspektiivin. The Mystic Revelation Of Teppo Repo -yhtyeessäkin vaikuttavilla nykyisillä taustamuusikoilla on oma sointinsa, ja Keskitalon musiikkiin se on tuonut entistä enemmän vaikutteita Love Recordsin tyyppisestä progesta, kansanmusiikista ja havumetsäjazzista.

Esoterian ja unennäkyjen ohella Keskitalon nykyisten tekstien kolmas perusteema on ihmisen kuolevaisuus ja suhde kuolemaan. Uudella levyllä tätä ainesta on enemmän kuin kahdella edeltäjällään, kuten levyn nimestäkin voi päätellä.

Kuten yleensäkin, tulkinnat ovat kuulijan omia, Keskitalo tarjoaa vain vihjeitä ja johtolankoja. Se tekee hänen lauluistaan kuuntelua kestäviä ja keskittymistä vaativia. Eivät nämä silti pelkkiä arvoituksia ole, puhdas fiilistelykin on mahdollista.

En lähde surussa saattaa myös sisältää Keskitalon uran svengaavinta musiikkia. Yhtye ei liiemmin kunnioita musiikillisia raja-aitoja, ja rytmien alkujuuret voivat olla jäljitettävissä yhtä hyvin Afrikkaan kuin Siperiaan, riippuu siitä, mihin asentoon korvansa asettaa. Ilmaisussa on vapautuneisuutta, kuulokuvassa rikkautta ja lämpöä. Kun lauluntekijällä on keskimääräistä punnitumpaa sanottavaa, on musiikin rentoudesta apua kontrastina.

Joose Keskitalo - laulu, kitara ja huuliharppu
Otto Eskelinen - puhaltimet ja bandoneon
Eero Tikkanen – kontrabasso
Arwi Lind – lyömäsoittimet

Liput 14,50 € + toimitusmaksu (alk. 1 €), lippu.fi
Kesto 1 h
Kaikukortti-tapahtuma
 

Aihealue:
  • Musiikki, 
  • Kulttuuri
Alue:
  • Leppävaara