Kolme pitkän linjan kitaramestaria yhdistävät voimansa Sellosalin lavalla

6.5.2019 klo 12.38

2019-05-23_Guitars

Mitä saat, jos yhdistät 150 vuotta kitaran soittoa? Kolme pitkän linjan kotimaista huippukitaristia yhdistävät voimansa, kun Jarmo Nikku, ”Muddy” Manninen ja Ben Granfelt nousevat Sellosalin lavalle 23. toukokuuta.

Ensimmäisen soololevynsä tänä vuonna julkaiseva Jarmo Nikku kuuluu maamme kitaristien eliittiin, joka on toiminut studiomuusikkona jo vuodesta 1982 alkaen. Jarmon kitarat soivat yli 2700:lla kappaleella. Nikku on vaikuttanut muun muassa yhtyeissä Broadcast, Kirka, Hector, Mikko Kuustonen, Heikki Silvennoinen, Heikki Hela, Hoedown, H.A.R.P. sekä Pepe Willberg.

Ben Granfelt tunnetaan muun muassa yhtyeistä Los Bastardos Finlandeses, Guitar Slingers, Leningrad Cowboys, Wishbone Ash, Gringos Locos sekä omasta kokoonpanostaan Ben Granfelt Band. Ben on julkaissut 16 levyä sooloartistina ja kiertää ahkerasti Euroopassa vuosittain. Hänen uusin livealbuminsa "My Soul LIVE To You" CD julkaistiin maaliskuussa.

”Muddy” Manninen tunnetaan kansainvälisesti parhaiten englantilaisen Wishbone Ashin kitaristina. Suomessa hän on tehnyt muusikkona mittavan uran soittaen muun muassa yhtyeissä Gringos Locos ja Mistakes. Manninen on esiintynyt lisäksi useiden eri artistien, kuten Hectorin, Riki Sorsan ja Pave Maijasen taustayhtyeissä. Muddy julkaisi hiljattain ensimmäisen soololevynsä, ja Sellosalin konsertti on ensimmäisiä esiintymisiä Suomessa moneen vuoteen.

Komppiryhmänä toimii "Finlands kompp" eli Masa Maijanen (basso) ja Miri Miettinen (rummut ja taustalaulu). Konsertin ohjelmisto sisältää kaikkien kolmen kitaristin soolomateriaalia sekä valikoituja lainakappaleita.

Jarmo Nikku, ”Muddy” Manninen ja Ben Granfelt 23. toukokuuta Sellosalissa, liput alkaen 25 €, ennakkoon Lippupisteestä ja tuntia ennen ovelta.