Maksuttomia konserttitallenteita on tarjolla verkossa

1.3.2021 klo 11.00

Maksuttomia konserttitallenteet on katsottavissa digitaalisessa kulttuurikaupungissa Urban Espoossa, osoitteessa urbanespoo.fi/lava sekä Tapiola Sinfoniettan YouTube-kanavalla. Katso tallenteet itsellesi parhaiten sopivana ajankohtana ja nauti musiikista vaikka omalta kotisohvaltasi käsin.  

Tulossa:

Emel Mathlouthi.

Emel
Ensiesityksessä lauantaina 29.5.2021 klo 19
Katsottavissa 12.6.2021 klo 19 asti osoitteessa: http://urbanespoo.fi/lava/  

Tunisian vallankumouksen äänenä tunnetuksi tullut laulaja-lauluntekijä Emel Mathlouthi tuo tyylikkään olohuonekonserttinsa kaikkien saataville Urban Espoo -alustalle – suoraan Pariisista. Emel Mathloutin Suomen ensiesiintyminen Sellosalissa on koronatilanteen vuoksi ensin siirtynyt ja sitten peruuntunut kokonaan, mutta pääsemme nyt kokemaan hänen musiikkiaan eksklusiivisesti vain Urban Espoossa nähtävältä, maksuttomalta tallenteelta.

Emel on vaikuttava taiteilija, jonka työ kiellettiin Tunisiassa vuosina 2008-2011, kun Emel oli noussut maailmanlaajuiseen kuuluisuuteen protestilaulullaan Kelmti Horra (”Sanani on vapaa”). Laulusta tuli Tunisian vallankumouksen hymni. Emelin musiikki on iskevää kritiikkiä nykypäivän yhteiskunnasta, jota hänen vangitseva
äänensä vahvistaa entisestään. 

Kolmannella albumillaan Everywhere We Looked Was Burning (2019, Partisan Records) Emel päätti ensimmäistä kertaa laulaa suurimman osan kappaleista englanniksi. Levy on luonnon ja musiikin symbioosi: artisti vietti tunteja nauhoittaen metsän, tuulen, veden ja tulen ääniä. Studiossa hän yhdisteli ja sovitti näitä äänimaisemia yhteen musiikkinsa kanssa kotitekoisilla syntetisaattoreilla, kosketin- ja lyömäsoittimilla. Chris Tabron (Beyoncé, Nicki Minaj, The Strokes) ja Marta Salogni
(Björk, M.I.A., Liars) vastaavat levyn loppumiksauksesta. 

Yli 40:ssä maassa ja monella merkittävällä festivaalilla esiintynyt Emel majailee New Yorkissa vietettyjen vuosien jälkeen nykyään Pariisissa. Hän teki kuitenkin paluun synnyinmaahansa vuonna 2020. Tunisiassa koronakaranteenissa vietetyn ajan tunnelmista syntyi viimeisin albumi, The Tunis Diaries (2020, Partisan Records). 

Urban Espoon olohuonekonsertissa kuullaan Emelin vaikuttavan äänen lisäksi koskettimia (Maria Davy), kitaraa (Karim Attoumane) ja selloa (Charlotte Patel). ‘ 

- "Emel Mathlouthi on 2000-luvun muutoksen katalyytti" (NPR).

Shirley Sparks & Antti Sarpila Swing Band: Softly, with Feeling - Peggy Leen lauluja
Livestream-konsertti keskiviikkona 2.6.2021 klo 14 osoitteessa
urbanespoo.fi/lava .

Vuonna 2020 tuli kuluneeksi sata vuotta legendaarisen amerikkalaisen naisvokalisti Peggy Leen syntymästä. Upeaääninen Shirley Sparks ja huippumuusikoista koostuva Antti Sarpila Swing Band tulkitsevat livestream-konsertissa Sellosalista käsin tämän sielukkaan laulajan monipuolista tuotantoa, johon kuuluvat mm. Fever, Johnny Guitar ja Golden Earrings.

Shirley Sparks ja Antti Sarpila ovat kansainvälisen tason taiteilijoita, joita yhdistää rakkaus amerikkalaiseen 1900-luvun alun Classic Jazziin. Sparks ja Sarpila ovat tehneet yhteistyötä mm. 1920-luvun musiikin parissa ”The American Dream” -konsertissa.

Laulajatar Shirley Sparksilla on 25 vuoden esiintymiskokemus teatterin, oopperan ja klassisen laulun puolelta. Sydän kuljetti hänet monien vaiheiden kautta amerikkalaisen classic jazzin pariin. Kansainvälisesti tunnettu klarinetisti ja saksofonisti Antti Sarpila esiintyy aktiivisesti sekä Suomessa että ulkomailla 1900-luvun alkupuolen dixieland-, swing- ja classicjazz -ohjelmistoilla.

Softly, with Feeling -juhlakonsertissa kuullaan vivahteikkaita sävelmiä Peggyn laajalta uralta: Benny Goodman Orchestran big band -aikojen hiteistä hienostuneisiin balladeihin, ja rytmikkäästä elokuvamusiikista Peggyn omiin sävellyksiin ja muihin hänelle henkilökohtaisesti tärkeisiin lauluihin.

Esitys livestriimataan keskiviikkona 2.6.2021 klo 14-15. Esitys ei jää tallenteeksi katsottavaksi jälkikäteen.

Kesto n. 1 h

Esiintyjät:

Shirley Sparks, laulu
Antti Sarpila, klarinetti ja saksofoni
Janne Hovi, piano
Wade Mikkola, kontrabasso
Klaus Suonsaari, rummut


Aihealue:
  • Musiikki, 
  • Kulttuuri
Alue:
  • Leppävaara