Maksuttomia konserttitallenteita on tarjolla verkossa

1.3.2021 klo 11.00

Maksuttomat konserttitallenteet ovat katsottavissa digitaalisessa kulttuurikaupungissa Urban Espoossa, osoitteessa urbanespoo.fi/lava sekä Tapiola Sinfoniettan YouTube-kanavalla. Katso tallenteet itsellesi parhaiten sopivana ajankohtana ja nauti musiikista vaikka omalta kotisohvaltasi käsin.  


Suad: Waves-debyyttialbumi
ke 17.2. klo 19 – ti 2.3. klo 23.59  urbanespoo.fi/lava 

Svart Records julkaisi Suadin odotetun Waves-debyyttialbumin tammikuussa. Musiikillaan niin median kuin yleisön huomion kiinnittänyt artisti oli suunnitellut tekevänsä konsertteja pitkin kevättä. Koronapandemia kuitenkin muutti suunnitelmat. 

Sellosalissa aikaisemmin helmikuussa kuvattu Suadin konserttitallenne tarjoilee  pehmeäsoundisen keikan, jossa debyyttialbumi kuullaan kokonaisuudessaan. Mukana lavalla Suadin kanssa nähdään Henri Lindström, Tommi Toijonen, Mikko Viljakainen ja Tapio Viitasaari. Konserttielämystä tahdittavat Riku Pihlannon taidokkaat visuaalit.  

Suadin sävellyksiin ja soundimaailmaan liittyvät tunnusomaisesti omakohtaisuus ja erilaiset tummat sävyt. Täyspitkä albumi on artistin mukaan matka syviin vesiin, joissa omat henkilökohtaiset tunteet ja asiat sekoittuvat luovaan prosessiin, jopa tahattomasti. Laulaja on jo vuosia sitten kuultu muun muassa Jaakko Eino Kalevin, Noah Kinin ja Uuden Fantasian tuotoksissa. 

Tallenteen tuotanto: Espoon tapahtuma- ja kulttuuripalvelut


Iiris Tarnanen: The Day I Was Born -debyyttialbumi
pe 5.3. klo 19 – su 14.3. klo 22   urbanespoo.fi/lava 

Iiris Tarnanen on helsinkiläinen säveltäjä ja muusikko, joka esiintyy laulaen, tanssien ja selloa soittaen. Tätä monipuolista taiteilijaa on kutsuttu omaääniseksi, syvälliseksi ja viihdyttäväksi. Hänen musiikkinsa on saanut vaikutteita eri maiden perinnemusiikista sekä länsimaalaisesta laulaja-lauluntekijäperinteestä. Esikoisalbumia ovat olleet mukana tuottamassa maailmanmusiikin kokeneet ja nimekkäät tekijät Timo Alakotila ja Venla Blom (Tuuletar).  

Levynjulkaisukonsertissa kuullaan Iiriksen säveltämiä lauluja elämän polun varrelta ja suoraan sydämestä aiheina mm. sisäiset pirut, ajan kiertokulku, uusien asioiden äärellä innostuminen ja itsemyötätunto. Koskettavat tarinat, häpeilemätön asenne ja vahvat tunteet kuuluvat musiikissa, jonka monipuolinen ryhmä muusikoita herättää eloon.  Genremääritelmät rohkeasti romukoppaan heittävä Tarnanen on vuoden 2021 kiinnostavimpia tulokkaita kotimaisen jazzin ja maailmanmusiikin kentällä. 

Sellosalin helmikuisen konsertin peruunnuttua, levynjulkaisukonsertti taltioitiin ilman yleisöä Espoon kulttuurikeskuksen Louhisalissa. 

Tallenteen tuotanto: Espoon tapahtuma- ja kulttuuripalvelut


Tapiola Sinfonietta: Hetkiä V – Ystävyyden säveliä
Verkkokonsertti su 7.3. klo 15  
YouTube/TapiolaSinfonietta 

Hetkiä-konsertit ovat Tapiola Sinfoniettan muusikoiden ja muusikkovieraiden luovuuden laidun, jossa he saavat toteuttaa kamarimusiikillisia haaveitaan. 

Ystävyyden säveliä -konsertissa kuullaan teoksia viululle ja pianolle. 

Kati Rantamäki, viulu
Satu Elijärvi, piano 

Carl Wilhelm Stenhammar: Kaksi tunteellista romanssia op. 28
Jean Sibelius: Viulusonaatti F-duuri                   
Carl Nielsen: Kaksi fantasiakappaletta op. 2
Carl Wilhelm Stenhammar: Viulusonaatti op.19 

Stenhammar oli aikansa huippupianisti ja yksi Ruotsin merkittävimmistä säveltäjistä. Hänen läheinen ystävyytensä ja kollegiaalinen kanssakäymisensä Sibeliuksen ja Nielsenin kanssa ei voinut olla vaikuttamatta hänen sävelkieleensä. Eräässä kirjeessä Sibelius kirjoittaa: ”En ole pitkän elämäni aikana tavannut ketään niin jalon idealistista henkilöä kuin Wilhelm Stenhammar. Olen onnellinen siitä, että sain olla hänen ystävänsä. Mitä hän merkitsikään taiteelleni!”

Tallenteen tuotanto: Espoon tapahtuma- ja kulttuuripalvelut/Tapiola Sinfonietta


Aihealue:
  • Musiikki, 
  • Kulttuuri
Alue:
  • Leppävaara