Malilainen aavikkobluestaituri Samba Touré saapuu konsertoimaan Sellosaliin keskiviikkona 20.3.

25.2.2019 klo 13.13

2019-03-20_Samba Toure2_Karim Diarra_640x360

Samba Touré on malilainen kitaristi, laulaja ja säveltäjä, jonka afrikkalainen blues nojaa legendaarisen Ali Farka Tourén perintöön. Samba Tourésta on 2000-luvulla tullut yksi Afrikan merkittävimmistä bluesartisteista, jonka kiehtovat albumit ja mykistävän upeat konsertit ovat ihastuttaneet ympäri maailmaa.

Samba Touré tutustui jo lapsena toisen malilaisen legendan Ali Farka Tourén musiikkiin, sillä hänen äitinsä lauloi taustoja kuuluisan aavikkobluesmuusikon yhtyeessä. Vuosituhannen vaihteessa nuori kitaristilupaus Samba toteutti unelmansa ja pääsi kiertämään esikuvansa kanssa Euroopassa ja Amerikassa. Samba Touré loi hiljalleen oman ainutlaatuisen tyylinsä, jossa yhdistetään vastustamattomasti Niger-joen bluesia ja länsimaisia vaikutteita.

Samba Touré kunnioittaa tänäkin päivänä esikuvansa perintöä mutta seisoo artistina vakaasti omilla jaloillaan. Hänen albuminsa ovat keränneet ylistystä mm. Rolling Stonelta, Mojolta ja The Guardianilta ja nousseet kansainvälisesti maailmanmusiikkilistojen kärkeen. Muusikon mestariteokseksi kehuttu uutuusalbumi Wande ilmestyi toukokuussa 2018. Tourén live-esiintyminen pursuaa energiaa, ja hänen tarinansa ovat tutustuttaneet yleisöä malilaisen kulttuurin mielenkiintoisiin elementteihin.

Samba Tourén voi helposti sanoa olevan välttämätön tuttavuus kaikille viime vuosina malilaisesta kitaramusiikista innostuneille ja kiinnostuneille. Touré soittaa yhtyeensä kanssa monivivahteista, jopa kokeellista afrikkalaista bluesia, joka menee rymisten suoraan sieluun ja sydämeen.

Samba Touré (Mali) Sellosalissa keskiviikkona 20. maaliskuuta. Liput ennakkoon 20/16 € Lippupisteestä ja tuntia ennen ovelta.

*

Ke 20.3. klo 19
Samba Touré (Mali) - Wandé-tour

Samba Touré (kitara, laulu), Djimé Sissoko (ngoni, tamani, laulu), Souleymane Kane (kalebassi, laulu), Mamadou Sidibé (basso)

Kesto 1 h 15 min, ei väliaikaa
Liput 20/16 € + toimitusmaksu (alk. 1 €), lippu.fi