Meta4 & Gringolts Quartet, Kamus ja Saariahon From the Grammar of Dreams – Sellosalin loppuvuosi tarjoilee korkean profiilin klassisen musiikin konsertteja

16.10.2018 klo 10.08

gringolts

Sellosalin lavalla nähdään loppuvuodesta monipuolinen valikoima kansainvälisesti menestyneiden muusikkojen klassisen musiikin konsertteja.

Jousikvartettien vivahteikas historia

Paikkansa Suomen musiikkielämän huipulla vakiinnuttanut, ja viime vuonna 15-vuotisjuhliaan viettänyt Kamus esittää 8. marraskuuta läpileikkauksen jousikvarteton historiasta. Kvartetti juhlistaa Neljä ääntä, tuhat kasvoa -konsertillaan sävellysmuodon 300-vuotista kaarta ja teosten huikeaa monipuolisuutta. Vuosisatojen ajan säveltaiteen keskiöön kohonnut neljän äänen dialogi tarjoaa edelleen loputtoman kiinnostuksen kohteen säveltäjille, sekä elämyksien koko kirjon konserttiyleisöille.

Vahvalla ja persoonallisella soitollaan kansainvälisesti hurmanneen Kamus Quartetin edellinen vuosi sisälsi konserttimatkoja ympäri maailmaa. Viime vuosien vaikuttavat levytykset ovat tuoneet mukanaan niin Yle:n vuoden levy -palkinnon 2016, kuin Emma-palkinnon 2018.

Kamus Quartet 8. marraskuuta Sellosalissa, liput alkaen 17,50 € ennakkoon Lippupisteestä ja tuntia ennen ovelta.

Mendelssohn ja Enescu valovoimaisen oktetin tulkitsemana

Monen vuoden musiikillisen ja henkilökohtaisen ystävyyden jälkeen Meta4- ja Gringolts-kvartetit yhdistyvät oktetti-projektiin Mendelssohnin ja Enescuin teoksilla. Lopputulos on tulinen, voimakas ja rohkea konserttielämys.

Antti Tikkasen, Minna Pensolan, Atte Kilpeläisen ja Tomas Djupsjöbackan muodostama Meta4 on yksi Suomen kansainvälisesti menestyneimmistä jousikvarteteista.  Zürichissä nykyään toimivan Gringolts Quartetin venäläinen viulisti Ilya Gringolts, romanialainen viulisti Silvia Simionescu, armenialainen viulisti Anahit Kurtikya ja saksalainen sellisti Claudius Hermann ovat esiintyneet yhdessä merkittävillä festivaaleilla ympäri maailmaa.

Meta4 & Gringolts Quartet Oktetti 9. joulukuuta Sellosalissa, alkaen 27,50 € ennakkoon Lippupisteestä ja tuntia ennen ovelta.

Poikkitaiteellisessa konsertissa Kaija Saariahon teokset yhdistyvät Minna Tervamäen tanssiin

Keskiviikkona 12. joulukuuta Sellosalin lavalla koetaan poikkitaiteellinen konsertti, joka tuo yhteen kolme ansioitunutta taiteilijaa: Saariahon vokaalimusiikin tulkkina tunnetuksi tulleen sopraanon Pia Freundin, kamarimuusikon Minna Pensolan, sekä tähtitanssija Minna Tervamäen.

Ohjelma rakentuu sekä sisällöltään että tunnelmaltaan voimakkaisiin teoksiin: Kaija Saariahon ”From the Grammar of Dreams” sävellyksessä käytettävät sanoitukset ovat poimittuja Sylvia Plathin teoksista. Kerronta on vahvaa ja käsittelee niin elämää kuin kuolemaa, pakenemista hulluuteen sekä itsetuhoisuuteen ja sitä vastaan taistelemista. Saariahon toinen teos “Lonh” puolestaan kertoo ihmisyyden ikiaikaisista perusteemoista; rakkaudesta, kuolemasta, lähtemisestä, kaipaamisesta. Virallisesti teos seuraa löysästi runomittaa ja on näin ollen jaettu yhdeksään osaan. Elektronisessa osassa, tekstin voi kuulla kolmella kielellä: oksitaani (provensaali), ranska ja englanti.

Kokonaisuuden täydentää Gustav Holstin ”Neljä laulua sopraanolle ja viululle” sekä Arvo Pärtin ”Es sang vor langen Jahren”.

From the Grammar of Dreams 12. joulukuuta Sellosalissa, alkaen 25 € ennakkoon Lippupisteestä ja tuntia ennen ovelta.

*

To 8.11. klo 19
Kamus Quartet: Neljä ääntä, tuhat kasvoa


Liput alkaen 17,50 € ennakkoon Lippupisteestä ja tuntia ennen ovelta.

https://sellosali.fi/fi-FI/KAMUS_QUARTET_Nelja_aanta_tuhat_kasvoa(140629)


Su 9.12. klo 18
Meta4 & Gringolts Quartet Oktetti

Liput alkaen 27,50 € ennakkoon Lippupisteestä ja tuntia ennen ovelta.

https://sellosali.fi/fi-FI/Tapahtumat/Meta4__Gringolts__Oktetti(142250)

Ke 12.12. klo 19
From the Grammar of Dreams


Liput alkaen 25 € ennakkoon Lippupisteestä ja tuntia ennen ovelta.

https://sellosali.fi/fi-FI/From_the_Grammar_of_Dreams(140643)