Morning Star

2019-10-08_Helsingin kamarikuoro_640x360

​Ti 8.10. klo 19

Helsingin kamarikuoro
Nils Schweckendiek, johtaja

Helsingin kamarikuoron konsertissa säveltäjät tulevat Suomesta ja Virosta, mutta heidän valitsemansa tekstit sitovat yhteen monenlaisia lankoja eri puolilta Eurooppaa ja myös Atlantin yli. Konsertissa kuullaan Jean Sibeliuksen ja Einojuhani Rautavaaran rakastettuja kuoroteoksia sekä valikoima sävellyksiä virolaisen Arvo Pärtin kynästä.

Sibelius tulkitsee sävelin hehkuvaa kansanrunoutta (Rakastava), kun taas Rautavaara tarttuu merkittäviin runoilijoihin Federico García Lorcasta (Lorca-sarja) Rainer Maria Rilkeen ja Walt Whitmaniin (Elämän kirja). Elämän kirja on Rautavaaran laajimpia kuorosarjoja, jonka sekakuoroversion Helsingin kamarikuoro kantaesittää kesällä 2019.

Pärtin sävellykset ovat usein hengeltään ajattomia ja pysäyttävän meditatiivisia. Tähän konserttiin on valikoitu viisi teosta liittyen pyhyyteen. Neitsyt Marian ilmestyminen Guadalupessa ja Portugalin Fátimassa teki näistä paikkakunnista tärkeitä pyhiinvaelluskohteita. Brittiläisille ja irlantilaisille kuoroille tehdyt tilausteokset keskittyvät Pyhän Beden, Pyhän Patrikin ja Pyhän Nikolauksen ympärille.
 

Ohjelma:
Jean Sibelius: Rakastava
Arvo Pärt: Virgencita
Arvo Pärt: Morning Star
Arvo Pärt: Drei Hirtenkinder aus Fatima
Arvo Pärt: Triodion

Arvo Pärt: The Deer’s Cry
Einojuhani Rautavaara: Lorca-sarja
Einojuhani Rautavaara: Elämän kirja


Kesto 1 h 45 min, sis. väliajan
Liput 20/15/10 € + toimitusmaksu (alk. 1 €), lippu.fi
Kaikukortti-tapahtuma
 

Aihealue:
  • Musiikki, 
  • Kulttuuri
Alue:
  • Leppävaara