Paljon kysytyt uusintaesitykset Vincenzo Bellinin Norma -oopperasta avaavat Sellosalin syyskauden

22.7.2020 klo 9.45

2020-08-07_Norma-ooppera_640x360

Paljon kysytyt uusintaesitykset suositusta Vincenzo Bellinin Norma -oopperasta avaavat näyttävästi Sellosalin syyskauden

Vincenzo Bellinin Norma- ooppera edustaa italialaista bel canto -oopperaa puhtaimmillaan, mutta Suomessa teos on harvoin esitetty. Syksyllä 2018 teos sai ensi-iltansa Espoon Sellosalissa, International Opera Company Finlandin tuotantona. Elokuussa tästä paljon kysytystä oopperasta nähdään kolme uusintaesitystä BelArte Oy:n tuotantona.

Tämä on kolmas produktio Normasta Suomessa, ja kaikki solistit ovat nyt suomalaisia, kuten ensiesityksessä Suomalaisessa teatterissa vuonna 1875. Pääroolit teoksessa laulavat espoolainen Laura Leisma ja Pekka Kuivalainen sekä kansainvälisestikin tunnettu Niina Keitel. Teoksen kapellimestarina toimii ranskalaislähtöinen Chloé Dufresne. Produktion ohjaaja, jo yli 130 oopperaa ohjannut Ville Saukkonen, tunnetaan paitsi kantaaottavista, myös visuaalisesti näyttävistä toteutuksista. Puvustuksesta vastaa Riia Lampinen, jonka kädenjälkeä on nähty teatterilavojen lisäksi mm. Vain Elämää -tv-sarjan tähtien puvustuksissa.

Saukkosen Norma-ohjauksessa tapahtumat sijoittuvat tämän päivän Lähi-itään, maahan, jossa valloituksen jälkeen kytee kapina, ja jossa kahden eri kulttuurin välinen rakkaus on rikoksista suurin. Monikulttuurisuus ja suvaitsevaisuus ovat ajassamme läsnä, ja teos peilaa ajankohtaisesti myös näitä teemoja. Illan aikana on luvassa paitsi riipaisevan kauniita melodioita, myös tunteita nostattavaa draamaa.

___________________________________________________________________

Vincenzo Bellini: Norma

Vincenzo Bellinin Norma-ooppera Sellosalissa la 8.8. klo 19, su 9.8. klo 16 ja ti 11.8. klo 19. Liput alkaen 43/38/18 € + toimitusmaksu, ennakkoon Lippupisteestä ja tuntia ennen ovelta.

Sellosalissa huomioidaan esitysten yhteydessä koronatilanteen kulloinkin edellyttämät turvatoimet, sekä käsi- ja yskimishygienia. Tilanteen mahdollisesti muuttuessa tapahtumatietoihin voi tulla muutoksia. Norman laulajat ja soittajat soveltavat THL:n ohjetta suun desinfiointiin laimealla vetyperoksidiliuoksella, jotta yleisöä suojellaan.


Aihealue:
  • Musiikki, 
  • Kulttuuri
Alue:
  • Leppävaara