Pimeys-yhtyeestä tunnettu Pekka Nisu Sellosalissa pe 17.9.

10.9.2021 klo 9.25

Pekka Nisun kiihkeinä pauhaavat laulut välittävät pienten hetkien suuria tunteita ja kohottavat kuulijansa puoli metriä arjen yläpuolelle. Nisu tunnetaan syksyllä 2020 lopettaneen Pimeys-yhtyeen laulaja-kitaristina ja monien rakastetuimpien Pimeys-kappaleiden kirjoittajana, kuten Hetki vielä, Elämä kiinnostaa, Pimeys, Eikö ne tiedä, Loista kuin tähti, Meeri ja Maalaa meidät.  

”Yhtyeen lopetettua syntyi paljon biisejä ja nopeasti alkoi tuntua, että kappaleet on julkaistava omalla nimellä, omilla kasvoilla, omilla biiseillä – ilman mitään ylimääräistä”, Nisu kertoo. 

Toukokuussa ilmestynyt debyyttialbumi Papillon on napakka kokonaisuus areenakokoista, elinvoimaista musiikkia tavallisten ihmisten tavallisesta elämästä. Vappuaattona julkaistu esikoissingle Vapaa maa on vimmainen kesäbiisi vapaudesta ja uusista aluista. 

”Albumin teemana on ihmisen sisällä palava kipinä, joka ei sammu, vaikka sade piiskaa ja aina vaan kohtaa lisää vastoinkäymisiä. Mulle oli tärkeää saada biisien toteutukseen bändin energiaa ja vaaran tuntua, soittamisen iloa – halusin huutaa ja heiluttaa tukkaa!” 

Suomea ahkerasti kiertänyt Pimeys ehti yhdeksänvuotisen uransa aikana julkaista neljä kiitettyä studioalbumia, valloittaa radioaaltoja ja festivaalilavoja sekä pokata Emma-ehdokkuuden esikoisalbumistaan Muut on jo menneet (2013).  

Sellosalin konsertissa kuullaan Pekka Nisun tuoretta soolomateriaalia. Yhtyeessä soittavat Jukkis Virtanen (basso), Axel Virkkunen (kitara), Julius Sihvonen (koskettimet) ja Ville Hatanpää (rummut). 

Pekka Nisun verkkosivut

 
Pe 17.9.2021 klo 19 Sellosali
Pekka Nisu   

Liput 18 € + toimitusmaksu (alk. 1 €), lippu.fi 
 


Aihealue:
  • Teatteri, 
  • Kulttuuri