Suomalaisen jazzin yleisnero Iiro Rantala esittää sääkatsauksensa Sellosalissa

1.9.2020 klo 11.51

2020-09-11_Iiro-Rantala_My_Finnish_Calendar_940x360

Suomalaisen jazzin yleisnero Iiro Rantala on aina ylittänyt genrerajat naureskellen. Niin hän tekee nytkin My Finnish Calendar -esityksessään, joka on vuoden mittainen sääkatsaus ankaran ilmaston maasta. Näihin sävellyksiin Rantala on saanut innoituksensa Vivaldin tavoin vuodenajoista, joita Suomessa on tyypillisesti ainakin neljä. Rantala soittaa esityksessä suomalaisen kalenterivuoden läpi. Kahteentoista erilaiseen kappaleeseen sisältyy myös suomalaisten mielentila, joka liittyy läheisesti vallitsevaan säätilaan. Sellosalissa vuodenaikoihin pohjautuva konsertti järjestetään syksyn kynnyksellä, perjantaina 11. syyskuuta.

Iiro Rantala luotsasi lähes 20 vuotta Trio Töykeät -yhtyettä, kunnes loi lukuisten projektiensa ohessa myös kansainvälisesti menestyksekkään soolouran.

“Iiro Rantalan esityksessä yhdistyvät hienostunut pianotyöskentely, ennen kuulemattomat musiikilliset ideat, äly, tunne ja ennen kaikkea huumori.”-FAZ

“Iiro Rantala on luonnonlahjakkuus koskettimissa.” -Jazzthing

“Iiro Rantala on taiteilija, joka palvelee työvälinettään virtuoosimaisesti. Hän käyttää tulkinnoissaan käsiensä kaikkia voimia saaden esityksen kuitenkin näyttämään äärimmäisen keveältä.” -Fono Forum

Iiro Rantalan My Finnish Calendar Sellosalissa perjantaina 11. syyskuuta. Liput 28 € + toimitusmaksu (alk. 1 €) ennakkoon Lippupisteestä ja alk. 30 € tuntia ennen ovelta.

_______________________________________________________________

Pe 11.9. klo 19
Iiro Rantala: My Finnish Calendar 


Kesto 1 h 30 min, ei väliaikaa
Liput 28 € + toimitusmaksu (alk. 1 €), lippu.fi
Ovelta 30 €

Sellosalin katsomokapasiteettia on rajattu. Tapahtuma järjestetään normaalia pienemmällä asiakasmäärällä. Saman seurueen jäsenet voivat halutessaan istua vierekkäin. Salihenkilökunta opastaa yleisöä paikan päällä. Sellosali noudattaa AVI:n, THL:n, OKM:n ja Espoon kaupungin turvallisuusohjeistuksia ja -suosituksia COVID-19 -epidemian aikana. Koronaviruksen varalta otettavista turvatoimenpiteistä voi lukea lisää Sellosalin verkkosivuilta.


Aihealue:
  • Musiikki, 
  • Kulttuuri
Alue:
  • Leppävaara