Suomalaisen roots-musiikin huippukokoonpano helmikuussa Sellosaliin

21.1.2020 klo 11.53


Hoedown kevat 2020

Suomalaisen juurimusiikin lipunkantaja Hoedown valmistelee paraikaa uutta levyään ja tekee helmikuussa kiertueen, joka pysähtyy kahtena peräkkäisenä iltana Sellosaliin. Luvassa on kaksi rentoa iltaa upean musiikin ja hauskojen tarinoiden parissa.

Sellosalissa 13. helmikuuta vierailijoina nähdään kovassa nousukiidossa olevan Vesterinen Yhtyeineen -kokoonpanon nokkamies Tero Vesterinen ja Hoedownin rakas liittolainen, urkurivelho Jukka Gustavson, ketkä esittävät valitsemiaan roots-kappaleita Hoedownin säestyksellä, ja yhtye esittää myös omaa materiaaliaan, omaperäisiä cover-versioitaan unohtamatta.

Perjantaina 14. helmikuuta yhtyeen käsittelyssä keskiöön nousee muutama vuosi sitten menehtynyt roots-musiikin suuri tuntematon, J.J. Cale, jonka musiikki on paljon hänen persoonaansa tunnetumpi ympäri maailmaa. Hänen kappaleistaan mm. Cocaine, After midnight, Call me the breeze ja Sensitive Kind on tullut ikihittejä ympäri maailmaa, ja niitä ovat Calen lisäksi levyttäneet monet isoimmista tähdistä, etenkin Eric Clapton. Illassa Hoedownin mukana ovat suomalaisten laulaja-lauluntekijöiden ehdottomaan eliittiin kuuluvat Edu Kettunen ja Timo Kiiskinen. Molemmille artisteille J.J. Cale on ollut suuri innoittaja ja esikuva jo nuoresta pitäen. Konsertissa esitetään Calen kappaleiden lisäksi Edun ja Timon sekä Hoedownin kappaleita, joiden syntymiseen Calen musiikki on vahvasti vaikuttanut.

Hoedown koki suuren menetyksen vuonna 2018, kun yhtyeen laulaja-kitaristi Esa Kaartamo menehtyi yllättäen. Edellisenä vuonna 2017 Ninni Poijärvi oli päättänyt keskittyä suomenkielisen soolouransa pariin. Masa Maijasen kanssa Hoedownin perustanut Mika Kuokkanen oli pari päivää ennen Esa Kaartamon sairauskohtausta keskustellut Esan kanssa ajatuksesta pyytää laulaja-lauluntekijä ja multi-instrumentalisti Jere Ijäs mukaan yhtyeeseen. Hoedown jatkaa nyt kuusimiehisenä kokoonpanona laulaja-lauluntekijä ja pelimanni Jere Ijäksen liityttyä yhtyeeseen, joka on saanut Hoedownin kuulijoilta innostuneen vastaanoton.


Hoedown solistivieraineen 13.-14. helmikuuta Sellosalissa, liput 28/25 € + toimitusmaksu (alk. 1 €), ennakkoon Lippupisteestä ja tuntia ennen ovelta.
 

To 13.2. klo 19
Hoedown feat. Tero Vesterinen & Jukka Gustavson

Pe 14.2. klo 19
Hoedown feat. Edu Kettunen & Timo Kiiskinen: Ilta J.J. Calelle