Suomalaisten juhlavuottaan viettävien säveltäjien konsertti

2018-08-21_Suomalaiset_säveltäjät_Linda_640x360

Ti 21.8. klo 19

Eero Sipilä (100v.): Pianosonaatti

Lauri Ikonen (130v.): Muistelma viululle ja pianolle
Pienoissarja pianolle, op.11

Sakari Mononen (90v.): Sonaatti klarinetille ja pianolle

Otto Kotilainen (150v.): Kaipaus viululle ja pianolle
Romanssi viululle ja pianolle
Impromptu viululle ja pianolle

Paavo Heininen (80v.): Saksofonisonaatti

Oskar Merikanto (150v.): Valse lente
(sov. Josef Kaartinen)

Linda Hedlund, viulu
Risto-Matti Marin, piano
Olli-Pekka Tuomisalo, saxofoni

Linda Hedlund valmistui taiteiden maisteriksi 2002 Universität für Musik und darstellende Kunst in Wienissä ja musiikin tohtoriksi vuonna 2010 Sibelius-Akatemiassa. Hän on esiintynyt lukuisilla festivaaleilla mm. Musica Nova, Grafenegg Festival Itävallassa, Helsingin juhlaviikoilla sekä Wienin Konzerthausissa ja New Yorkin Carnegie Hallissa.

Risto-Matti Marin on soittanut kahdeksan kansainvälisesti kiitetyn soololevynsä lisäksi myös kuudella kamarimusiikkilevyllä. Lisäksi hän on esiintynyt useimmilla merkittävillä kotimaisilla musiikkifestivaaleilla. Marin suoritti taiteellisen tohtorintutkinnon kunniamaininnalla Sibelius-Akatemiassa vuonna 2010. Monet merkittävät kotimaiset nykysäveltäjät (mm. Eero Hämeenniemi, Sebastian Fagerlund ja Matthew Whittall) ovat säveltäneet teoksiaan Marinille.

Olli-Pekka Tuomisalo on suomalaisen klassisen saksofonin ahkerin lipunkantaja. Hän on soittanut eri sinfoniaorkesterien solistina yli sata kertaa esittäen pääasiassa suomalaisia konserttoja mutta myös kansainvälisen ohjelmiston kulmakiviä. Tuomisalolle on omistettu n. 50 uutta saksofonisävellystä, joita hän on esittänyt Suomen lisäksi ympäri maailmaa. Tuomisalo valmistui Sibelius-Akatemiasta musiikin tohtoriksi vuonna 2009. Vuonna hänelle myönnettiin Suomen Saksofoniseuran Josef Kaartinen -palkinto.

Kesto 1 h 30 min, sis. väliajan
Liput alkaen 17,50/11,50 € + toimitusmaksu, Lippupiste
Kaikukortti-tapahtuma
 

Aihealue:
  • Musiikki, 
  • Kulttuuri
Alue:
  • Leppävaara