Susheela Raman (UK)

2019-05-24_SusheelaRaman

Pe 24.5. klo 19


Maailmanmusiikin majesteettinen tähtilaulaja Susheela Raman saapuu Sellosaliin!

Voimakkaan sielukkaista esiintymisistään tunnettu Susheela Raman (s. 1973) liikkuu laulajana, säveltäjänä ja tulkitsijana harvinaisen luonnollisesti yli tyylilajien. Artisti siirtyy vaivattomasti Sanskrit Mantrasta, vaikka Throbbing Gristle coveriin, tai yhteen omista rajoja ylittävistä sävellyksistään.

The Guardian -lehti on kuvaillut Susheelaa "villin alkuperäiseksi, intohimoiseksi ja vaaralliseksi esiintyjäksi". Vaikka hänen teoksiaan sanotaan maailmanmusiikiksi, on "toismaailmainen" sopivampi termi kuvaamaan artistin luonteeltaan maagisia ja arvoituksellisia sävellyksiä.

Yksi Susheelan erityisen Dionyysinen esiintyminen Lontoon South Bankissa vuonna 2012 toi hänelle 5 tähden arvostelut The Guardianissa ja The Financial Timesissa.

Susheelan musikaalinen yhteistyökumppani koko hänen uransa aikana on ollut Sam Mills, yksi 80-luvun post-punk kulttiyhtyeen 23 Skidoon perustajajäsenistä. Ramanin ja Millsin viimeisin yhteistyö on Ghost Gamelan -albumi, joka julkaistiin kesällä 2018. Albumi on Susheelan seitsemännes studiojulkaisu.

Susheelan mukaan "ihmiset aliarvioivat Gamelanin merkitystä kaikessa nykymusiikissa: se on inspiroinut kaikkia järkeviä musiikintekijöitä Debussysta ja Satiesta John Cageen, Miles Davisiin, Steve Reichiin ja Sonic Youthiin. Sen liukas DNA on kaikkea Modal Jazzista EDM:ään, joten gamelanissa on enemmän kyse yhteydestä kuin mistään eksotiikasta. Etelä-Intialaisen näkökulman tuominen siihen paljastaa toisenlaisen resonanssin."

Molemmat taiteilijat ovat sitä mieltä, että viimeisin albumi on heille käänteentekevä ja kappaleet parhaita joita he ovat koskaan kirjoittaneet.

Kesto 1h 10 min, ei väliaikaa
Liput 35,50 € + toimitusmaksu (alk. 1 €), lippu.fi
 

 

Aihealue:
  • Musiikki, 
  • Kulttuuri
Alue:
  • Leppävaara