Uutta musiikkia julkaisseet M, Antti Autio sekä Joose Keskitalo nähdään Sellosalin loppukevään tunnelmallisilla lämpiökeikoilla

17.4.2019 klo 9.21

2019-05-10_M_uusi_640x360

Sellosalin lämpiössä jatkuu toukokuussa tunnelmalliset ja intiimit konsertit. Tuoretta musiikkia tänä vuonna julkaisseet yhtyeet M ja Antti Autio esittävät uusia kappaleitaan yhteisillassa perjantaina 10.5. Edeltävänä iltana torstaina 9.5. puolestaan esiintyy Joose Keskitalo.

Joose Keskitalon uusi albumi ”En lähde surussa” ilmestyi tammikuussa. Kuten Keskitalon levyt yleensä, tarjoaa tämäkin uuden, tuoreen temaattisen ja musiikillisen perspektiivin. The Mystic Revelation Of Teppo Repo -yhtyeessäkin vaikuttavilla nykyisillä taustamuusikoilla on oma sointinsa ja Keskitalon musiikkiin se tuo entistä enemmän vaikutteita Love Recordsin tyyppisestä progesta, kansanmusiikista ja havumetsäjazzista. Esoterian ja unennäkyjen ohella Keskitalon tekstien perusteema on ihmisen suhde kuolemaan. Uudella levyllä tätä ainesta riittää, kuten nimestäkin voi päätellä. ”En lähde surussa” sisältää myös Keskitalon uran svengaavinta musiikkia. Kun lauluntekijällä on keskimääräistä punnitumpaa sanottavaa, on musiikin rentoudesta apua kontrastina.

M-artistinimen takaa löytyy laulaja-lauluntekijä Minja Koski. Kosken kirjoittamat kappaleet, omintakeinen ja herkkä ääni, sekä tuottaja Miikka Ahlmanin mystiset äänimaisemat ovat vakuuttaneet niin kuulijat kuin kriitikotkin. Soundi antoi syksyllä 2017 ilmestyneelle Tehtaantyttö-debyytille täydet viisi tähteä ja MTV valitsi sen vuoden parhaaksi kotimaiseksi albumiksi. M:n musiikissa on metsän havinaa, discoa sekä kiehtovaa ja hypnoottista vaaran tuntua. Helmikuussa ilmestynyt uusi pitkäsoitto ”Näytän missä asun” on kerännyt laajalti kehuvia arvosteluita hienovaraisen omaperäisestä äänimaailmastaan.

Illan avaava Antti Autio on uuden polven artisti ja yhtye, joka soittaa raikkaaseen ja vahvaan laululyriikkaan sekä polveilevaan kitarointiin pohjautuvaa suomenkielistä folkrockia. Ylistetty yhtye tunnetaan omaperäisestä tyylistään sekä intensiivisistä ja tunnelmallisista keikoistaan. Kehutun debyyttialbuminsa ”Minä tuon Mukanani sateet” helmikuussa 2017 julkaissut, ja sitä myöten suomenkielisen folkin rakastetuimpiin artisteihin noussut Antti Autio valittiin Soundi-lehden lukijaäänestyksessä yhdeksi vuoden 2017 lupaavimmaksi tulokkaaksi. Ensimmäinen single myöhemmin tänä vuonna julkaistavalta albumilta tuli viime syksynä ja maaliskuussa kuultiin uusi ”Musta” singlelohkaisu. Uusi albumi on Pimeys-yhtyeestä tutun Pekka Nisun tuottama.

Joose Keskitalo torstaina 9.5. ja M sekä Antti Autio perjantaina 10.5. Sellosalin lämpiössä. Ennakkoliput Lippupisteestä ja tuntia ennen ovelta.

To 9.5. klo 19
Joose Keskitalo


Joose Keskitalo (laulu, kitara ja huuliharppu), Otto Eskelinen (puhaltimet ja bandoneon), Eero Tikkanen (kontrabasso), Arwi Lind (lyömäsoittimet)

Liput alkaen 14,50 € + toimitusmaksu (alk. 1 €), lippu.fi

Pe 10.5. klo 19
M, Antti Autio

Minja Koski (laulu), Aleksi Kaufmann (rummut), Jussi-Pekka Parviainen (piano, kitara), Simo Saukkola (basso)

Antti Autio (laulu, akustinen kitara), Ella Rosenlund (viulu, laulu), Erik Michelsen (basso ja kontrabasso), Joel Parvamo (sähkökitara), Joska Saarinen (rummut)

Liput alkaen 16 € + toimitusmaksu, lippu.fi