Vuonna 1964 perustettu Topmost-yhtye nousee takaisin esiintymislavoille

5.2.2020 klo 12.25


Topmost

Vuonna 1964 perustettu Topmost-yhtye nousee takaisin esiintymislavoille – kevään konserttikiertue alkaa 19. helmikuuta Sellosalista


Koulupojista koostunut Topmost oli heti perustamisestaan lähtien kovaa vauhtia matkalla kohti Suomen popmaailman huippua. Vuonna 1967 Topmost oli Suomen suosituin nuorisoyhtye ja keikkamatkat ulottuivat myös ulkomaille, aina Ruotsiin ja Tanskaan saakka.

Topmostin suosio perustui suurelta osin puhtaaseen yhteislaulantaan sekä rhythm and blues- ja soul-musiikin hallitsemiseen. Nuoret soittajat olivat myös tyttöjen mieleen, tätä edesauttoi huoliteltu pukeutuminen, sillä esiintymisasut ostettiin Tukholman sen ajan huippuvaatekaupoista. Yhtyeen levytyksistä Merisairaat kasvot, Näen mustaa vain ja Hän sinut jättää nousivat listoille ja saavuttivat suuren suosion. Koko Topmostin levytyshistoria löytyy vuonna 2012 julkaistulta albumilta Topmost Years. Albumi on kokoelma yhtyeen levytyksistä ja livenauhoituksista 1960-luvulta.

Topmost julkaisi viime vuoden lopulla uuden singlen "Hold Me", joka on tullut monelle jo tutuksi muun muassa viime vuoden Happy Together -kiertueelta ja on myös Topmostin 2020 konserttikiertueen nimi. Viime kevään loppuunmyytyjen konserttien innoittamana yhtye esiintyy lähes alkuperäiskokoonpanossaan jälleen kaikille 60-luvun musiikin diggareille ja uskollisille Topmost-faneille.

Topmostin kokoonpanoon kuuluvat Gugi Kokljuschkin (laulu), Harri Saksala (laulu), Kisu Jernström (rummut+laulu), Holle Holopainen (basso+laulu), Eero Lupari (kitara,laulu) ja Tommi Lindell (koskettimet v. 2004-). Yhtyeen alkuperäinen kosketinsoittaja Arto ”Poku” Tarkkonen menehtyi syksyllä 2007.

Topmost aloittaa Hold Me -konserttikiertueen 19. helmikuuta Sellosalista, liput 29,50 € + toimitusmaksu (alk. 1 €), ennakkoon Lippupisteestä ja tuntia ennen ovelta.

ke 19.2.2020 klo 19.00
Topmost - Hold Me 2020 Tour