Eftermiddagskonsert: Jonna Järnefelt & Jukka Leppilampi

2019-05-14_Ip_kons_Jonna_ja_Jukka_2k_640x360

Tis 14.5 kl. 13.30

Jonnas och Jukkas musik leker i gränslandet mellan pop och folk. I sina sånger blandar de kvinno- och mansstämmorna på ett sätt som gör att begreppen lättsamt och allvarligt vävs samman på ett vackert sätt. Vardagens humor, ljushet och kärvhet kombineras i Heimo Hatakkas texter till tonerna av Jukkas kompositioner. Duon tar intryck av olika artister men samtidigt har sångerna en stark egen klang. Jonnas och Jukkas gemensamma skiva ”Aamukahviasetelma” kom ut 2004.

Jonna Järnefelt är en skådespelare och sångare som sedan år 1988 har uppträtt bland annat på Lilla Teatern och på Helsingfors stadsteater (bland annat Next to Normal, Kielletyt Laulut, Billy Eliot) samt i flera olika tv- och filmproduktioner, senast i Ex-Onnelliset, Kiiltokuvia, Pääministeri och Ikitie.

Jukka Leppilampi är sångare-låtskrivare och kompositör. Jukka har skapat kultur under flera årtionden; som solist i ett band som spelar progressiv rock och som gospelartist och ljuddiktsvirtuos. Det långa samarbetet med textförfattaren Heimo Hatakka har gett upphov till en betydande del av Leppilampis kompositioner. 

Längd 45 min, ingen paus.
Fritt inträde.
 

Ämne:
  • Kultur
Målgrupp:
  • Seniorer
Område:
  • Alberga