Eleanoora Rosenholm, Rosita Luu

2019-03-15_EleanooraRosenholm

Fre 15.3 kl. 19

I Sellosalens foajé serveras under våren intima klubbspelningar.

Eleanoora Rosenholm är ett projekt som initierats av Noora Tommila, Pasi Salmi och Mika Rättö från Björneborg. Det gav upphov till ett intelligent popalbum med deckarlyrik, Vainajan muotokuva, år 2007. När det blev dags att åka ut med showen blev orkestern till slut en septett. Mika Rättö är inte själv med i livebandet, utan agerar på sätt och vis som bandets beskyddare. Tillsammans skapar Nooras fascinerande röst och det strålande bandet ett disko till vars takt vilken som helst hemmamamma-seriemördare gärna skulle dansa.

Efter en paus på sju år återupptog Eleanoora Rosenholm turnéerna i slutet av 2018 i och med sitt nya album, Talvipalatsin puutarhassa.

Olli Joukio (trummor), Noora Tommila (sång), Tuomas Niskanen (gitarr), Tatu Tyykkilä (perkussioner och trummor), Pasi Salmi (synthesizer), Veli-Ville Sivén (synthesizer) och Turo Sinkkonen (bas).

2019-03-15_RositaLuu

Kvällen öppnas av Rosita Luu som är sångerskan och låtskrivaren Merita Bergs färska figur. När Bergs grupp Hullu Ruusu tog en paus föddes Rosita och nya visor. Rosita Luus musik är excentriskt charmig och slagkraftig, puderaktigt immig finsk PMS-pop som väller fram under glaskupan. Låtarnas fokus ligger på de livfulla och kraftiga texterna, som lindar in åhöraren i vildgåsdun på toppen av en pyramid. Helmi Levyt gav ut Rosita Luus debutalbum SOS i oktober 2018.

Längd 2 h, inkl. paus
Biljetter 16 euro + expeditionsavgift (från 1 euro), lippu.fi

https://www.facebook.com/eleanoora
​https://www.facebook.com/rositaluu2018
 

 

Ämne:
  • Kultur
Område:
  • Alberga