Joose Keskitalo

2019-05-09_JooseKeskitalo

Tors 9.5 kl. 19

Joose Keskitalos nya album ”En lähde surussa” kommer ut 11.1.2019. Precis som på tidigare skivor, bjuder Joose Keskitalo igen på ett nytt, färskt tematiskt och musikaliskt perspektiv. Bakgrundsmusikerna i gruppen The Mystic Revelation Of Teppo Repo har också sin egen klang, och den har gett Keskitalos musik allt mer intryck av progressiv rock, folkmusik och barrskogsjazz.

Vid sidan om esoterik och drömbilder är det tredje grundtemat i Keskitalos nuvarande texter människans dödlighet och förhållandet till döden. Den nya skivan har mer av detta än de två föregående som också namnet på skivan antyder.

Som vanligt är tolkningarna åhörarens egna, Keskitalo ger bara tips och ledtrådar. Det gör att hans sånger är tål att lyssna på om och om igen, samtidigt som de kräver koncentration. De är ändå inte bara gåtor, det är också möjligt att låta sig att fångas av stämningen.

”En lähde surussa” innehåller eventuellt också den mest svängiga musiken under Keskitalos karriär. Gruppen hyser inte för mycket respekt för musikaliska skiljemurar, och rytmernas ursprung kan spåras såväl till Afrika som till Sibirien, beroende på hur man ställer in öronen. Framställningen är ledig, man kan höra rikedom och värme i den. När en låtskrivare har avvägt sina ord bättre än genomsnittet, fungerar musikens ledighet som kontrast.

Joose Keskitalo - sång, gitarr och munspel
Otto Eskelinen - blåsinstrument och bandoneon
Eero Tikkanen – kontrabas
Arwi Lind – slaginstrument

Biljetter 14,50 euro + expeditionsavgift (från 1 euro), lippu.fi
Längd 1 h

Kaikukortti-tapahtuma
 

Ämne:
  • Musik, 
  • Kultur
Område:
  • Alberga