M, Antti Autio

2019-05-10_M

Fre 10.5 kl. 19

I Sellosalens foajé serveras under våren intima klubbgig.

Bakom artistnamnet M finns sångerskan-låtskrivaren Minja Koski, som kommer från Kuhmo, men som numera bor i Lahtis. Koskis låtar, hennes personliga och känsliga röst samt producent Miikka Ahlmans mystiska ljudlandskap har övertygat såväl åhörare och som kritiker. Finlands största musiktidskrift Soundi gav debutalbumet Tehtaantyttö, som kom ut hösten 2017, fem stjärnor och MTV valde det till årets bästa inhemska album. M:s musik har skogssus, disko och en fascinerande och hypnotisk känsla av fara. M släpper en ny skiva i början av 2019.

2019-05-10_AnttiAutio

Kvällen öppnas av Antti Autio, en artist och grupp för den nya generationen som spelar finsk folkrock baserad på en fräsch och stark lyrik och ett slingrande gitarrspel. Den prisade gruppen är känd för sin särpräglade stil och sina intensiva och stämningsfulla spelningar.

Antti Autio släppte sitt berömda debutalbum ”Minä tuon mukanani sateet” i februari 2017 och blev därmed en av de mest älskade artisterna inom finsk folk. Under det senaste året hade Autio tiotals spelningar runt om i Finland och valdes i tidningen Soundis läsaromröstning till en av de mest lovande nya artisterna 2017.

Den första singeln från albumet som kommer ut i början av 2019 får vi höra hösten 2018. Skivan är producerad av Pekka Nisu, som är bekant från gruppen Pimeys.

Sedan 2013 består gruppen utöver Autio (sång, akustisk gitarr) av Ella Rosenlund (violin, sång), Erik Michelsen (bas och kontrabas), Joel Parvamo (elgitarr) och Joska Saarinen (trummor).

Längd 2 h, inkl. paus
Biljetter 16 euro + expeditionsavgift (från 1 euro), lippu.fi

M
http://m-official.fi
https://www.facebook.com/Mtehtaantytto

Antti Autio
https://www.facebook.com/anttiautiovirallinen
 

 

Ämne:
  • Musik, 
  • Kultur
Område:
  • Alberga