Susheela Raman (UK)

2019-05-24_SusheelaRaman

Fre 24.5 kl. 19

Världsmusikens majestätiska stjärnsångerska Susheela Raman anländer till Sellosalen!

Susheela Raman (f. 1973), som är känd för sina kraftigt själfulla uppträdanden, rör sig som sångerska, kompositör och uttolkare sällsynt naturligt över stilarterna. Artisten övergår smidigt från Sanskrit Mantra t.ex. till en Throbbing Gristle-cover och sina egna gränsöverskridande kompositioner.

Tidningen The Guardian har beskrivit Susheela som ”en vilt originell, passionerad och farlig artist”. Trots att hennes verk kallas världsmusik, är ”från en annan värld” en bättre term för att beskriva artisten magiska och gåtfulla kompositioner.

Ett särskilt dionysiskt uppträdande som Susheela hade i South Bank i London 2012 gav henne fem stjärnor i The Guardians och The Financial Times recensioner.

Susheelas musikaliska samarbetspartner har under hela hennes karriär varit Sam Mills, en av de grundande medlemmarna i kultgruppen 23 Skidoo från 1980-talet. Ramans och Mills senaste samarbete var albumet Ghost Gamelan, som släpptes sommaren 2018. Albumet är Susheelas sjunde studioalbum.

Susheela anser att ”människor underskattar gamelans betydelse i all modern musik: den har inspirerat alla förnuftiga musikskapare från Debussy och Satie till John Cage, Miles Davis, Steve Reich och Sonic Youth. Dess DNA är allt från Modal Jazz till EDM, så gamelan handlar mera om samband än exotik. Att ge den ett sydindiskt perspektiv avslöjar en annorlunda resonans.”

Båda artisterna menar att det senaste albumet är omvälvande för dem och låtarna hör till de bästa de någonsin skrivit.

Längd 1 h 10 min, ingen paus
Biljetter 35,50 euro + expeditionsavgift (från 1 euro), lippu.fi
 

 

Ämne:
  • Musik, 
  • Kultur
Område:
  • Alberga